Skilda världar i regionfrågan

Moderaten Edward Riedl skrev i går på sin vk-se-blogg: Lägg ner Norrstyrelsen. – Det blir ingen storregion.

Centerpartisten Olle Edblom skriver i dag på sin vk.se-blogg: Region Norrland är inte död.

Problemet handlar ju i grunden om att Norrlandskommunerna inte är ense och inte vet vad de vill i regionfrågan, och att därför alla korten – både bättre och sämre – ligger på bordet.

I så måtto kan både Riedl (i det kortare perspektivet) och Edblom (i ett längre perspektiv) ha rätt. Men just nu framstår det kortare perspektivet – regionfrågan har kört fast och någon lösning är inte i sikte – i sammanhanget som tämligen långt. 

Den status quo som då hotar är inte nödvändigtvis bra för Norrland, lika lite som en dålig regionlösning – och kring någon annan har ju inte enighet kunnat nås – vore det.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Olle Edblom

    Min viktigaste inlägg i bloggen idag var att beslut kommer även vad gäller en regionbildning i Norrland. Och det bör komma i december. Sen får vi se om det blir ett positvt eller negativt besked eller inte beroende om man är JA eller NEJ sägare. Beslutet kan ju också bli att vi får kommande mandatperiod på oss att bli överens även om en stor politisk majoritet i de tre norra landstingen vill slå ihop sina påsar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.