SVT och monarkifjäsket

Sveriges Television, som överhuvudtaget kämpar med sin självbild och uttolkningen av sitt uppdrag, verkar ladda upp för ett svårartat monarkifjäsk under 2010.

Ohämmad populism tycks bli ett bärande tema för omfattningen av och inriktningen på bolagets bevakning av det stundande bröllopet.

Oberoende?

Argumenten för att avskaffa den förlegade licensbyråkratin och ersätta det med finansiering över fonder och skattesedel blir allt starkare.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Ola Nordebo

    Svar till Ulf Parde (2010-02-20 16:40)
    Ulf: Det skulle inte falla mig in att ha några synpunkter på bröllopet i sig. Det är monarkin som princip och den mediala bevakningen av det som jag har starka invändningar mot. Jag håller med Vilhelm Moberg:
    ”I en monarki uppkommer det alltid en anda av undersåtlighet, som icke är fria medborgare värdig. Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.”
    Det vore intressant att veta varför tycker du att positionen som statschef ska gå i arv? På vilka principer grundar du den åsikten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.