Tsar Putin och lite om Hamas-Israel

Ännu har inte gaskranarna till Europa öppnats trots att Gazprom för någon dag sedan sade att avtalet med Ukraina och övriga kunder var undertecknat. Nu visar det sig att tsar Putin inte hade fått bestämma och därför kräver han nu att EU-kommissionen ska skriva under avtalet innan gasen släpps på. Vad jag förstår är inte EU-kommissionen att anse som kund i detta fall. Detta spel för gallerierna visar med tydlighet att ryska företag när som helst kan utnyttjas som politiska påtryckningsmedel i tsar Putins strävan att göra Ryssland till en imperialistisk stormakt som alla närliggande stater ska buga för. Pressfrihet och demokrati är på tillbakagång i Ryssland och frågan är var det slutar.
Jag har hela tiden varnat för Ryssland under den svenska anorektiska bantningen av försvaret och jag lär tyvärr få rätt. Det är ett historiskt misstag med en sådan granne. Ryska tsarer, inklusive kommunistmonstren Lenin och Stalin, har betygsatts utifrån hur mycket de brett ut Ryssland på längden och tvären. Vi verkar ha en ny tsar på gång som inte vill gå till historien som en tsar som umgås med omkringliggande länder på jämställd fot. Det är inte länge sedan som det svenska kommunistpartiet fick stora summor från Ryssland (Sovjet). En klåfingrighet från rysk sida som har florerat sedan Hattarna och Mössorna slogs om makten i Sverige.

I konflikten Israel-Hamas pågår dödandet fortfarande med förfärande konsekvenser för civilbefolkningen. Hamas lär för övrigt brottas med stora interna konflikter. Det stridslystna ledarskap, som mer och mindre tvingat Israel att slå till, gömmer sig på säker ort i Syrien medan det lokala ledarskapet, som dagligen upplever dödandet, är mer benäget att gå med på Egyptens förslag till vapenvila.

Ska det bli en hållbar fred krävs att palestinierna får en egen oberoende stat och att Israel garanteras rätten att existera. För att få detta på plats krävs att USA sätter sig platt och tungt över Israel och att mäktiga arabstater sätter sig platt och tungt över islamistiska terroristgäng som Hamas och Hizbollah.

Om alla de Hamas- och Hizbollah-vänner som nu demonstrerar hade åkt till gränsområdena mellan Israel och Gaza och stoppat Hamas dagliga raketbeskjutning av civila israeler hade Israel inte gått till anfall. Birger Schlaug och Per Gahrton, som i konflikten har alla sina sympatier för Hamas, hade kunnat leda styrkan med stärkande hurtfriska utrop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.