H-ordet i ishockey

Av , , 1 kommentar 7

Vi har N-ordet som inte bör användas, av goda skäl. H-ordet i ishockey är däremot ett sätt att dölja verkligheten för medborgarna i samhället. Alla krumbukter används för att dölja vad det är fråga om. ”Överkroppsskada” t ex. Ja, huvudet tillhör väl överkroppen men när jag har ont i huvudet och går till läkare säger jag väl inte att ”jag har ont i överkroppen”? Så jäkla enfaldig är jag inte, än! Den granskande makten, journalistiken, granskar inte utan är en integrerad del av lurendrejeriet som för allmänheten bakom ljuset.

En spade är en spade. Säg som det är, HJÄRNSKAKNING. Hjärnskakning är en skada på hjärnan som måste läka ut men lämnar ärr och flera hjärnskakningar orsakar ofta förtida demenssjukdom som drabbar spelaren, familjen och samhället hårt. Ska kommuner sponsra sådan verksamhet med skattebetalarnas pengar när demensvård kostar kommunerna stora pengar. Någon gång vartannat år finns något enstaka reportage om hjärnskadade spelare som fått sina liv ödelagda i alltför tidig ålder men annars är det tyst. Sanningen kan skada ”produkten” ishockey.

Fram till 1950-talet var spelarna barhuvade och jag hörde inget om hjärnskakningar och det hör jag väldigt sällan nuförtiden också. S k sportjournalister prostituerar sig själva genom att dölja hjärnskakningarna genom att kalla dem för något helt annat. Hjärnskakningsexperter och hjärnskakningsprogram finns i varje ishockeylag som den naturligaste sak i världen.
En viktig förändring var naturligtvis när man tillät tacklingar över hela banan vilket öppnade för ishockeyns ”vedhuggare” som har till uppgift att ”sänka” motståndarnas bästa spelare. Det fick väl Skellefteå erfara i finalserien?

Tyranner förr och nu (Putin)

Av , , 4 kommentarer 9

Det har i alla tider förekommit tyranner (diktatorer) som plågat mänskligheten. Vi kan börja med Alexander den Store. Han föddes år 356 f.kr som son till Filip II av Makedonien och hans maka Olympias som tävlar om titeln jordens mest mordiska kvinna genom tiderna. Kungen Filip verkar ha varit den ende i familjen som var fullt normal i huvudet. Filip mördades under ett stort kalas och anstiftaren till mordet var sannolikt den 20-årige sonen Alexander som därmed ärvde kungatiteln. Alexander hävdade genast att han var en Gud vilket krävde total underkastelse manifesterat i att alla han mötte skulle ramla ihop och kräla på marken inför ”guden”. Det var med den av pappan skapade Makedoniska armén ”Falangen” som Alexander drog iväg mot öster och erövrade stora delar av den då kända världen. Guden Alexander levde hårt med ofta förekommande nattliga fyllefester och under dagarna hårt arbete vilket ledde till hans död i Babylon år 323 f kr. Han blev tack och lov endast 32 år. Makedoniens erövringar delades upp av Alexanders generaler som strax började bekriga varandra. Alexanders mamma Olympias tog kol på alla utom en i familjen innan hon själv dog stilenligt. Bara en i familjen överlevde Olympias utrensningar. Alexander hann under livet demonstrera sina sadistiska anlag.

Rom hade under sin storhetstid en demokratisk konstitution med två valda konsuler som verkställande makt men Caesar ändrade på det genom en statskupp. Caesar mördades år 44 f.kr under ett senatsmöte men det blev inte återgång till demokrati utan en lång rad diktatorer med bekanta namn som Nero, Caligula. en del mer och en del mindre galna. Caesars statskupp liknar utvecklingen i USA år 2016 och framåt.

Napoleon bör nämnas, han som började som kungavältare men som slutade som imperialistisk självhärskare. Ryssland har haft imperialistiska självhärskare som krigat för att utöka territoriet genom erövringskrig. Peter den Store och Katarina den Stora är exempel på kejsare som inte kunnat låta bli att ständigt knapra på sina grannländer. Vi har ju egna kungar som inte kunnat låta bli andra länder t ex Gustaf II Adolf, Karl XII. Envåldshärskaren Gustav III som ville visa sin storhet som härförare genom att hoppa på Ryssland som blev början till att Sverige förlorade Finland.

Vi hoppar till 1900-talet där vi under 1930-talet ser förlagan till dagens situation. Lenins och Stalins skräckvälde under 1900-talet platsar bland regimer som toppar Kommunismens Svarta Bok när det gäller dödsoffer. Mao ligger också på topplistan över folkmord. Adolf Hitler, en vilsen konstnärssjäl, som målar upp en vision om tyskarna som Europas herrefolk, han avskaffar demokratin och bildar ett 1900-talets värsta skräckvälden. Västvärldens demokratier gjorde eftergift på eftergift för att blidka självhärskaren men det bara ökade Hitlers aptit. Den händelse som kommer att stå i historieböckerna i tusentals år är när den brittiske premiärministern Chamberlain efter ett möte med Hitler strålande viftade med ett papper (fredsavtalet) på flygplatsen i London och utropade ”Peace in our time”. Vår tids ”Chamberlain” kan bli Donald Trump om han väljs till USA:s president i slutet på detta år. Han är minst lika okunnig och och naiv som Chamberlain någonsin var. Putler har omvandlat Ryssland för krig genom att med exempel från Hitlerriket skapa om det ryska samhället i grunden. Skolorna utsätts för historieförfalskning och eleverna från dagis och uppåt övar varje vecka med vapen eller vapenliknande föremål på gymnastiklektionerna. Putlerjugend efterapar Hitlerjugend från Hitlers tredje rike. Denna ”ryska Hitler” tror Trump att han med barnsligt kompissnack kan fås att ändra på sina planer på att återskapa Sovjetunionen inklusive angränsande lydriken. Trump är så okunnig och naiv i historiska sammanhang att klockorna stannar när han går förbi.

Jag utnämner härmed narcissisten Donald Trump till 2000-talets Chamberlain om han blir USA:s nästa president! Och Europa måste snarast växla upp sina försvarsutgifter till det dubbla för att vara beredda på alla eventualiteter. Klarar vi inte det behöver vi förmyndare.

M och tävlingen ”Vara mest anti-EU”

Av , , 2 kommentarer 5

En EU-kandidat(M) från Västerbotten, Micaela Löwenhöök, stirrar stint in i kameran och säger t ex att ”EU kväver svensk basindustri” eller ”EU kväver svenskt skogsbruk”. Det är ju allvarligt talat rent ut sagt trams att komma med så svävande och innehållslösa påståenden! Har budskapet från M mejslats fram av grabbarna i Frimurarkällaren i Umeå? Ska man tävla med SD eller Ungerns Victor Orban om att vara EU:s dödgrävare kräver det förstås sin man (kvinna). En som jublar över alla anti-EU-budskap är förstås f d KGB-aren Vladimir Putin i Kreml!

De beslut som EU tar om hållbart skogsbruk och ansvarsfull gruvverksamhet är ju inte något som man bara hittar på bland EU-parlamentets ledamöter eller i EU-kommissionen utan beror på medlemsländernas befolkningar som är konsumenter av allehanda produkter som säljs i butikerna. Vi i Sverige har med rätta synpunkter på hur varorna som vi köper i butikerna produceras och väljer bort produkter som vi inte tycker håller måttet om t ex etisk djurhållning eller ansvarsfulla fiskemetoder.

Jag minns debatten i Sverige för några årtionden sedan om kraven på certifiering av skogsägarnas virkesleveranser. Kraven fick svenska skogsägarorganisationer att gå i taket och gallskrika att ”EU och Europa ska ge fan i vårat skogsbruk”! Det var lika begåvat som om ICA-handlare skulle ställa sig utanför sina butiker och skrika till sina kunder att ni är idioter. När konsumenterna i Europa började välja bort svenska skogsbaserade produkter i butikerna fick de svenska okunniga och navelskådande skogsägarna panik och började förstå att slutkunderna till våra skogsprodukter inte var de svenska skogsbolagen som köpte virket eller den Svenska Riksdagen utan alla människor(kunder) av kött och blod ute i Europa och den stora vida världen. Efter att polletten till sist fallit ned i trånga skallar har det sedan dess krävts certifiering för att skogsägarna ska få sälja virke för export.

M i Västerbotten behöver ställa sig frågan, vilka är slutkunderna till våra svenska exportprodukter? Är det navelskådande svenska väljare eller Europas alla konsumenter av våra produkter? Är det begåvat att göra som i exemplet ovan att en butiksägare kallar sina kunder för ”idioter”?

Attentatet i Moskva- present till Putin

Av , , 9 kommentarer 13

USA hade varnat Putin om att ett attentat kunde vara nära förestående men Putin vidtog inga åtgärder beträffande stora sammankomster, t ex konserter. Inga beväpnade vakter fanns på plats vid och i konsertlokalen. Konstigt? Ja! Oväntat? Nej!
Det är bara att gå tillbaka till Tjetjenienkrigets dagar när attentat skedde mot hyreshus, en konsertlokal och en skolanläggning med hundratals döda. I dessa senare fall förvärrades situationen genom Kremls åtgärder genom användning av dödliga gaser och egen eldgivning in i lokalerna, särskilt förödande när det gäller skolan. När det gäller hyreshussprängningarna uppstod genast misstankar att FSB (KGB) kunde vara inblandat för att ge Putin anledning att gå hårt fram mot Tjetjenien vilket resulterade i att huvudstaden Grosnyj jämnades med marken med enorma mängder dödsoffer. Putin har alltså vänt ”misslyckandet” med att värna den egna befolkningen i förfluten tid till framgång genom att framstå som en skoningslös diktator mot Rysslands fiender.

Putin välkomnade säkert attentatet mot konserten i Moskva för att få anledning att beskylla Ukraina för delaktighet i massakern. ”De flydde ju söderut mot Ukraina” säger f d KGB-agenten Putin. Varför flydde de inte västerut, österut eller norrut? Var hamnar man då? För att nå Ukraina hade attentatsmännen varit tvungna att korsa Röda Arméns grupperingsområden. Det hela är förstås en saga från början till slut från Putin som har mediamonopol i sitt självhärskardöme.

Nu tänker Putin förvandla Ukrainas storstäder till grus med denna Putinfabricerade saga som förevändning. Attentatet i Moskva var alltså en skänk från ovan till självhärskaren Putin som inte vidtog minsta åtgärd efter varningarna från USA om ett nära förestående attentat. Putin orsakar hundratusentals ryssars liv för att uppnå sina egna och Putinklanens stormaktsfantasier. Hitler hade 90 % av det tyska folkets stöd när hans stjärna stod i zenit. Putin är nu uppe i 87 % i det aktuella presidentvalet och kommer snart att vara i nivå med Adolf Hitler i nästan alla avseenden.

Nikotin – ett självspelande piano

Av , , Bli först att kommentera 8

Ett medel mot nikotinberoende hårdlanseras i Sverige- vit snus. Det har knappast någon kunnat missa på sociala medier. Problemet är att det vita snuset innehåller den beroendeframkallande drogen nikotin som finns i cigarretter och snus. En ny amerikansk studie visar att rökning får hjärnan att minska och rökningen därmed ökar risken för kognitiv sjukdom i form av demenssjukdom. Nu kommer väl tobaksbolagen i vanlig ordning att köpa diverse läkare som intygar att det inte har någonting med tobak att göra. De flesta människorna har numera sett röntgenbilder på rökares svarta lungor så den detaljen kan tobaksbolagen inte förneka. De osynliga skadorna försöker tobaksbolagen ljuga bort men bolagen har insett att loppet snart är kört och de investerar vad jag förstår nu pengar i helt andra branscher än långsam avlivning av människor med tobaksrökning. Allt enligt amerikanska TV-program som även visats i SVT. Det svenska bolaget Swedish Match (numera ägt av tobaksbolaget Philip Morris) är inne på samma spår genom lansering av nikotin i form av t ex vit snus. Varför inte ge sig in i läkemedelsbranschen för att reparera det skamfilade rykte som nu omger tobaksbolagen!

Det är säkert så att det är bättre att tillföra nikotin som ”medicin” än att tillföra nikotinet i form av cigarrettrökning vilket alla torde hålla med om. Det är ostridigt att de nikotinberoende på så sätt förlänger den förväntade livslängden åtskilligt. Jag är ekonom och tycker att det är oetiskt att sälja nikotin-tobaksprodukter som på endast några dagar försätter offren i ett livslångt nikotinberoende som de har mycket svårt att ta sig ur. Försäljningen sköter sig helt själv som ett självspelande piano utan behov av annan reklam än livsstilsreklam i filmer och TV-program. Jag antar att filmer under de senaste hundra åren och TV-program under de senaste 60 åren delfinansierats av tobaksbolagen mot gentjänsten att filmstjärnorna ifråga bolmar så det står härliga till. Ett slags ”offer till konsten”?

Det är för familjer ganska oekonomiskt att årligen pressa in i familjebudgeten var och ens behov av beroendeframkallande och hälsofarliga produkter. Riktigt dumt är väl att börja med t ex vit snus eller e-cigarretter om man tidigare varit helt nikotinfri. Det är betydligt smartare att spara motsvarande summor pengar genom att sätta in en månatlig summa i aktiefonder. Med ränta på ränta under 20-30-40 år växer sparandet till mycket stora summor om man kan hålla fingrarna i styr. Jag antar att det numera finns ränta-på-ränta tabeller på ”nätet”. Titta i dessa, man baxnar när man ser resultatet.

NATO-medlem med konvulsioner

Av , , 12 kommentarer 15

Vi är om några dagar, tack gode G, formellt medlem i försvarsorganisationen NATO. ”Den sista striden är här” om detta är alltså nu över och historia men striden om vad avtalet innebär lär fortsätta i åratal i Sverige. I Finland är det däremot åtskilligt lugnare eftersom de tycker att f d Sovjetunionen – Putins härskardöme – är ett mångdubbelt större bekymmer än NATO och USA. Finland behöver inte förstärka gränsen mot USA med taggtrådshinder men det är helt nödvändigt mot barbarstaten i öster! Den gamle Sovjet-KGB-GRU-vännen Jan Guillou har i Aftonbladet beskrivit det som att Sverige gett bort en massa rättigheter till USA på det juridiska området. Det har i så fall även Finland plus alla andra NATO-länder gjort!

Mikael Nilsson har på X skrivit följande:
”På förekommen anledning så lägger jag här ut det finsk-amerikanska DCA-avtalet som , hör och häpna, är identiskt med det som Sverige skrivit under med USA. Det visar sig att avtalstexten är standard för NATO”.

”Vi väntar med spänning på att Jan Guillou ska skriva en artikel om hur Finland totalt underkastat sig USA och hur det är ”obegripligt långtgående”. Det finsk-amerikanska avtalet innehåller även en lista på de baser och områden amerikanska styrkor ska få tillgång till”.

”Guillous påstående att DCA-avtalet inte har med NATO att göra och det enbart gäller mellan Sverige och USA är alltså falskt. Påståendet är så missvisande och felaktigt att man undrar hur någon redaktör kunde släppa igenom det”.

En Mark Klamberg skriver. ”Apropå Guillous senaste krönika missvisande tala om straffrihet. Avtalet mellan USA och Sverige hänvisar till NATO Sofa, artikel VII. Ingen av dessa talar om immunitet, de talar istället om samtidig jurisdiktion och vilken stat som har företräde”. Det kan ju handla om allt möjligt. Trafikbrott, stöld, misshandel mm. När det gäller våldsbrott begångna av amerikaner är t ex straffen oftast betydligt hårdare enligt USA:s rättsskipning.

Jag har svårt att förstå hur man kan svälja Guillous krokodiltårar med hull och hår med tanke på hans tidigare historia av samröre med Sovjetunionen och USA-hat under Kalla Kriget. Den som har lust och tid kan ju googla med lämpliga sökord.

Det är enkelt att begripa att om vi ska få militär hjälp med försvaret mot den ”invasiva oarten” i Kreml måste denna militära hjälp i förväg lagra materiel på svensk mark, nyttja svenska flygfält, nyttja svenska vägar och järnvägar, samverka med det svenska försvaret i planeringen, reglera det juridiska om markskador, vägskador, brottslighet mm. Tillgång till svenska baser, olika stödfunktioner mm. Det är bara att kavla upp ärmarna och rusta upp Inlandsbanan och det vägnät inklusive broar som kommer ifråga.

Trumps diagnoser och NATO

Av , , 13 kommentarer 12

Donald Trumps brorsdotter Mary L Trump blir helt sannspådd om detta missfoster till presidentkandidat, Gud förbjude, blir USA:s president 2025-2028. Trumps uttalanden om att ge Putin fria händer mot ett tiotal stater som från och med nästa år inte når upp till 2-procentmålet innebär att hela idén med ömsesidigt bistånd spolas och att NATO upphör i den form vi ser idag. En present till Putin som kan börja anfalla demokratiska länder, ett efter ett. Risken är uppenbar att USA också upphör att vara en demokratisk stat. Det var nära statskupp vid stormningen av Kapitolium i januari år 2021 och får Trump 4 år på sig kan det vara godnatt. Och hur tänker man i Canada som är det land som betalar minst till försvaret i relation till BNP av alla NATO-stater. Tänker Trump säga till Putin, ta för fan vad du vill ha av norra Canada för Canada betalar inte försäkringsavgiften. Jag har inga problem med att NATO (och USA) sätter press på stater som inte når upp till 2 % av BNP men den ömsesidiga försvarsgarantin är själva grundbulten i NATO och får inte ifrågasättas. Annars kan den andra ”diagnosen” Putin börja plocka NATO-länder ett efter ett och övriga NATO-länder står och pekar på varandra hela tiden.

Donald Trumps brorsdotter, psykologiprofessorn Mary L Trump, publicerade inför valet 2020 boken TRUMP-TOO MUCH and NEVER ENOUGH. How my family created the world´s most dangerous man. Turligt nog för mänskligheten och brorsdottern förlorade Trump valet hösten 2020. Trumps diagnos har förvärrats sedan boken skrevs, det är lätt att inse. Mary L Trump försöker spåra Trumps beteende till situationen under Trumps uppväxt med en auktoritär pappa och en svag mamma. Båda föräldrarna var också uttalade rasister. Donald Trump hade beteendeproblem i skolan och han sattes av sin pappa på en internatskola med strikta regler. De korta högskolestudierna bedrevs på en militär skola, inte på något av USA:s många toppuniversitet. Målsättningen var att Donald skulle överta fastighetsimperiet, inget annat. Hans kunskaper i världens historia är nog därför ytterst rudimentära vilket ofta avslöjades under hans första presidentperiod. Redan i tonåren skaffade sig Donald lyxiga tjänstebilar med privatchaufför. Han, ynglingen, skulle ju ge ett gott intryck vid besök på de stora bankerna. Denna lyxprisse är de lågutbildades stora idol i USA.

Trump som ny president är en leksak i händerna på Putin, Xi, Kim Jong UN, mullorna i Iran etc. Narcissister är ohyggligt enkla för professionella stater och diktaturer att hantera. Bara skryta lite lagom så växer tuppkammen.

Kreml efterlyser politiker i väst

Av , , 2 kommentarer 12

Det ser ut som om en allvarlig åkomma har brutit ut i Kreml. Ett antal politiker i Baltikum efterlyses av den brottsliga regimen i Kreml för påhittade brott. Något i stil med att bankrånaren anklagar banken för att låsa dörren när bankrånaren behagar dyka upp. Kanske en reaktion på att krigsbrottslingen Putin är internationellt efterlyst av internationella domstolen i Haag?

Sverige har kanske anledning efterlysa Rysslands utrikesminister Lavrov för vanhelgande av svenska toaletter! Han har ju offentligt uttalat sig negativt om svenska toaletter som är tillåtna för båda könen och därvid framhållit de ryska utedassens förträfflighet som minsann är tydligt könsuppdelade med symboler på dörrarna. Odören från utedassen är dock unisex. Hur klarar den känslige Lavrov av detta?

Ordets makt – Ukrainakriget

Av , , Bli först att kommentera 10

På SVT:s text-TV lyser texten Ukrainakriget mot mig. Det måste göra Putin glaaad! Vem är det som egentligen krigar mot vem? Det borde i svensk text-TV ha stått ”Ryska kriget” eller ”Putins krig”! Trump skulle antagligen bli glad över denna svenska rubrik för den i världens historia komplett illiterate Trump anser att Ukraina krigar mot Ryssland och bör lägga av med det. Trumps tillika illiterata väljare i USA går igång på detta och tycker att Trumps okunskaper i historia är strålande mumma att suga i sig. Kaka söker maka!

Domstolslokaler ägs av gangsters

Av , , 4 kommentarer 12

Södertälje Tingsrätt hyr sina lokaler av den organiserade brottsligheten. Hur kan det komma sig frågar sig vän av ordning. Det enkla svaret är att en privatiseringsvåg ägde rum för ett trettiotal år sedan. Det finns bakgrunder till detta. Dels var det en trend ”i tiden” och dels handlar det om ett Centerparti som sökte nya väljare. Det forna Bondeförbundet hade en allt mindre väljarmarknad, bönderna, att konkurrera om. Simsalabim, Centerpartiet satsade på Folkpartiets paradgren liberalismen och började kannibalisera på Folkpartiets väljare. Folkpartiet svarade på detta genom att muta in ordet liberal och anta det nya namnet Liberalerna.

C tog täten i liberaliseringsfrågan. Allt som stat, landsting och kommuner gjort och utfört skulle privatiseras. Skola, sjukvård, omsorg, fungerande telefon i alla hem, lokaler för myndigheter, sjukvårdslokaler etc etc. ALLT skulle privatiseras, sjukhus och t o m lokaler för myndigheter och rättsväsendet! Statsråd gav sig in på elproduktionen genom affärer med kraftverk via statligt ägda Vattenfall. I en affär rök uppåt 100 miljarder när statsråd tänkte för stort.

Nu står vi här, med gangsters som äger domstolsbyggnader, skolbetyg som är till salu, religiösa samfund av extrem sort som driver friskolor, personlig assistans med mångdubblade kostnader på grund av fusk med t ex rullstolsbundna som åker på semester till Medelhavet för att få vila upp sig från rullstolen några veckor. I andra fall handlar det om familjer där någon, några, är ”gravt handikappade” och andra familjemedlemmar anställs som vårdare i familjeägt företag.

DET HAR GÅTT FÖR LÅNGT! Återtåget måste börja innan vi fastnar i maffiaproblem.