Attentatet i Moskva- present till Putin

USA hade varnat Putin om att ett attentat kunde vara nära förestående men Putin vidtog inga åtgärder beträffande stora sammankomster, t ex konserter. Inga beväpnade vakter fanns på plats vid och i konsertlokalen. Konstigt? Ja! Oväntat? Nej!
Det är bara att gå tillbaka till Tjetjenienkrigets dagar när attentat skedde mot hyreshus, en konsertlokal och en skolanläggning med hundratals döda. I dessa senare fall förvärrades situationen genom Kremls åtgärder genom användning av dödliga gaser och egen eldgivning in i lokalerna, särskilt förödande när det gäller skolan. När det gäller hyreshussprängningarna uppstod genast misstankar att FSB (KGB) kunde vara inblandat för att ge Putin anledning att gå hårt fram mot Tjetjenien vilket resulterade i att huvudstaden Grosnyj jämnades med marken med enorma mängder dödsoffer. Putin har alltså vänt ”misslyckandet” med att värna den egna befolkningen i förfluten tid till framgång genom att framstå som en skoningslös diktator mot Rysslands fiender.

Putin välkomnade säkert attentatet mot konserten i Moskva för att få anledning att beskylla Ukraina för delaktighet i massakern. ”De flydde ju söderut mot Ukraina” säger f d KGB-agenten Putin. Varför flydde de inte västerut, österut eller norrut? Var hamnar man då? För att nå Ukraina hade attentatsmännen varit tvungna att korsa Röda Arméns grupperingsområden. Det hela är förstås en saga från början till slut från Putin som har mediamonopol i sitt självhärskardöme.

Nu tänker Putin förvandla Ukrainas storstäder till grus med denna Putinfabricerade saga som förevändning. Attentatet i Moskva var alltså en skänk från ovan till självhärskaren Putin som inte vidtog minsta åtgärd efter varningarna från USA om ett nära förestående attentat. Putin orsakar hundratusentals ryssars liv för att uppnå sina egna och Putinklanens stormaktsfantasier. Hitler hade 90 % av det tyska folkets stöd när hans stjärna stod i zenit. Putin är nu uppe i 87 % i det aktuella presidentvalet och kommer snart att vara i nivå med Adolf Hitler i nästan alla avseenden.

Etiketter: , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. brorson

  65 % av de röstberättigade röstade på Putin i det ryska presidentvalet, vilket är föga förvånande efter Navalnys och hans anhängares uppmaningar till sabotage mot valet. Även om Navalny hade levt och varit på fri fot, hade det inte funnits många seriösa motkandidater, som inte i huvudsak hade stött Putins politik. Att han är enormt upphaussad av krigshetsande Nato-vänner i Sverige, gör honom inte populär i hemlandet. Vi ser ständigt svenska journalister besöka och intervjua oppositionsgrupper i Ryssland.

  Varför åker de inte till Nordkorea och gör samma sak där? Om frispråkighet inför utländska journalister är ett bevis för att landets ledare är en diktator, borde nordkoreanerna flockas kring de utländska journalisterna och dra Navalnys kalsonghumor om Putin, men om Kim jung-un.

  Ser du inte likheterna mellan det som hände i Moskva i fredags och det som hände i Paris 13 – 14 november 2015, när fyra terrorister sköt ihjäl 89 personer under en rockkonsert i konserthuset Batacklan? Var terroristerna lejda av den franska presidenten, i syfte att skrämma upp den franska allmänheten att acceptera nya, repressiva lagar?

  Om man jämför det ryska presidentvalet med det svenska riksdagsvalet, kan man undra om det fanns någon seriös opposition angående utrikespolitiken, när Magdalenas standardfras var ”Jag tycker som Ulf”. Och om det kommer att finnas någon seriös motkandidat till Biden i det kommande amerikanska presidentvalet, om Trump ska anses seriös, är väl närmast en fråga hur man definierar det ordet.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Jag tror inte på några förklaringar från Putin-Kreml överhuvudtaget. ”Valet” är ju riggat och alla eventuella medtävlare till Putin rensas bort med gift, kulor eller andra metoder. Media är helt och hållet kontrollerade av gänget runt Putin som har 600 000 FSB(KGB)-anställda som troget arbetar i Putins tjänst. Ryssland har tyvärr urartat till det som varat i hundratals år, en tyranni som bokstavligen äger folket precis som en kennelägare äger sina hundar.

   • brorson

    Det fanns väl andra kandidater än Putin att rösta på? Att de stödde huvuddragen i den förda politiken, hindrar inte att de var motkandidater. Var inte Magdalena, som ständigt upprepade frasen ”Jag tycker som Ulf”, en motkandidat till Ulf? Vad jag vet om den ryska oppositionen, är att stora delar av densamma, tycker att Putin borde ha tagit i med hårdhandskarna mot EU- och Nato-marionetterna i Kiev redan från början.

    Men den svenska opinionen har lurats med den grova överdriften om ”fullskalig invasion” 2022. Om det varit en sådan hade Ryssland slukat Ukraina i ett nafs och Zelenskij kanske suttit i ett fångläger i Sibirien – om han inte hade lyckats fly. Men det hade varit med risk att ett nervöst Nato hade svarat med ett öppet ingripande I proxy-kriget, vilket den sluge Putin vill undvika. Apropå detta, är det lika lätt för ryssarna att erövra Sverige – amerikanska atombomber på svensk mark hade inte hjälpt oss – utan snarare hjälpt ryssarna, som behövt en förevändning. Att behålla det man erövrat är dock inte lika lätt. men helt klart lättare i f.d. sovjetrepubliken Ukraina, där en för oss okänd andel av befokningen torde räkna sig själva som sovjetmedborgare.

    Polen, som däremot aldrig har varit en sovjetrepublik, och dessutom till skillnad mot det rysk- ortodoxa Ukraina är en del av den västeuropeiska katolicismen, har sedan 1939 territoriella anspråk i Ukraina, som krigshetsarna I Warzawa kanske vill ha tillbaka i utbyte mot militärt stöd till regeringen i Kiev. Om inte ett återställande av 1938 års gränser, så åtminstone en gemensam EU-region med västra Ukraina – kanske med den svensk-danska Öresundsregionen som förebild.

    Frågan kvarstår alltså om syfte med kriget i Ukraina är Rysslands västutvidgning eller EU:s östutvidgning. Kanske det nya Stortysklands förverkligande av Hitlers planer. men med ”demokratiska” medel? Det sägs att i krig är sanningen det första offret. Men är det bara den ena sidan som undertrycker sanningen? Vad jag lärde mig under Vietnamkriget, var att länder med effektiv censur inte behöver ljuga, för de kan ju selektera sanningen. Att avfärda allting som kommer från Kreml som lögner, men okritiskt svälja propagandan från Washington vore ett misstag.

    USA: svar har länge – och inte minst under Vietnamkriget – varit att pumpa ut massor med lögnpropaganda genom allt tillgängliga nyhetskanaler, så att lögnerna hinner bita sig fast hos allmänheten innan de ifrågasätts. Ocj dessutom anglagas ju sanningssägar – även i väst – för spioneri. Julian Assange är ett exempel. Han krävs ju utlämnad till USA, fastän han inte har avslöjat några militära hemligheter – bara brott (tortyr) begångna av amerikanska soldater i irakiska fängelser.

    Det väntar kanske också frispråkiga svenskar, när avtalet mellan Sverige och USA, som ställer amerikansk militär personal utanför svensk lagföring, har trätt i kraft? Jag är inte ovetande om att en rysk journalist nyligen har häktats under två månader för att ha spridit Navalnys – troligen sanna – påståemden om korruptionen i Ryssland. Jag reagerar mot helgonförklaringen av USA-imperialismen och demoniseringen av Ryssland och ryssarna (med bara enstaka undantag). Hela ryska folket bokstavligen ägda som en kennelägare äger sina hundar?

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

     Du skriver anonymt och jag diskuterar ej med sådana som kommenterar under täckmantel. Jag kommer alltså att i fortsättningen inte ta in kommentarer i politiska ideologiska frågor från dig och andra såtillvida inte vederbörande uppger sin verkliga verifierbara identitet.

     • brorson

      Jag skriver under signatur, men är inte anonym för bloggägaren. Jag har haft samma mejladress under snart 20 år, när företaget plötsligt kräver betalt och inte öppnar efter att jag har betalat. Har nu en tillfällig mejladress för kommunikation med mina närmaste, men vill inte uppge den p,g,a oönskad reklam i inkorgen. Kommer att ta kontakt med dig på annat sätt för att verifiera min identitet.

     • brorson

      Har försökt ringa dig på båda numren, som står på nätet, men det verkar som att du bytt till hemligt nummer. Ringt en gång på det fasta numret, som går till ditt företag, men ej svar, samt fyra gånger till ditt mobil-nummer, med det har tutat upptaget varje gång. Senaste gången var idag kl. 18.03. Om du har kvar det numret, borde mitt nummer, som jag ringt från, synas på din display. Tacksam om du bekräftar.

     • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Jag har Telias spärr mot samtal från obekanta nummer vilket är orsaken. Nu är jag dunderförkyld men du kan försöka igen om någon vecka när jag öppnat ditt nummer för samtal.

 2. Basic Rules

  Oväntat Nej – ISIS Nej detta var inga jihadister, som flydde mot Ukrainska gränsen, Ukrainska SBU har nu erkänt öppet att de utfört terrorhandlingar och mord på ryska medborgare och journalister.
  Vicky Nuland fd US Statedeparment sa efter ett kort möte med Zelensky härom veckan ”nu väntar obehagliga överraskningar för Ryssland” – så sant. MI6 och CIA är sen kuppen 2014 djupt involverade i SBUs planering, träning, support och genomförande undercover operations. Enligt NYT har CIA 12 baser i Charkivområdet. Ukraina spåret kan inte avskrivas på något sätt.
  En nynazistisk regim som Kiev med sina dödsryckningar är extremt farlig och blodtörstig, ett sårat djur som slåss, med bunkern som sista utpost.

  Vi får se vart utredningen leder, vilken roll hade ISIS, MI6 och CIA – var dom inblandade?.

  Det märkliga var att 55 minuter efter attentatet mot konserthallen, gick US Statsdepartement ut och sa ”Det är inte Ukraina” – detta utan att någon anklagelse riktats mot dom.
  Det sade US även om Nordstream, men vi vet att Biden sanktionerade sprängningen, säkerligen ett CIA-operation, knappast ”fem man i en båt/katamaran”. Och dom ynkliga tyskarna håller käft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.