Grundlurad om den livstidsdömda Annika Östberg

Jag har liksom de flesta svenskar haft en bild av hennes kriminella karriär i USA som en oturlig vana att vara på fel plats vid fel tidpunkt. Det är den bild som svenska media målat upp i 28 år. Sanningen tycks vara en helt annan. I Aftonbladet serveras information som ger en annan och rättvisare bild. Enligt domskälen i USA skulle hon med stor sannolikhet ha dömts till livstid även i Sverige eftersom det finns både planering och medverkan från hennes sida i morden. Det anser även Leif GW Persson och han är definitivt mer trovärdig än Expressens redaktion.
Detta ensidiga ’landskampsbeteende’ ser vi också i fallet med ynglingen som anklagas för mordförsök på en grek. Eftersom han är svensk är han a priori oskyldig och grekiskt rättsväsende är, liksom rättsväsendet i USA, definitionsmässigt snömos. Även i det fallet läser jag svenska aftontidningar med synnerligen selektiva glasögon. Säkrast så.

2 kommentarer

  1. umanhuman

    Även om man veta att hon är skyldig kan man mena att hon borde få komma till Sverige efter 28 år.

  2. B-G. Burman

    Hej Håkan, du och jag har i många frågor lyckats kompromissa och till slut enas, men i detta fallet står vi långt ifrån varandra. 28 år i Amerikanskt fängelse borde vara tillräckligt eftersom AÖ knappast torde begå fler brott. Konsten ligger i att förlåta andras misstag och svagheter. Ha en riktigt bra Påsk i Skalmodal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.