Lagstifta om farliga hundraser.

Ett bra förslag jag sett är att indela hundraserna i olika kategorier. De största och farligaste hundarna, som används som vallhundar och vakthundar, ska bara tillåtas för dem som kan styrka behovet. En annan kategori är jakthundar där det bör krävas att man är jägare. De hundraser som inte faller in under de olika kategorierna och inte är potentiellt farliga ska kunna ägas utan licens precis som idag. Blandraser av modellen "gatukorsningar" får bedömas från fall till fall.

Att betrakta det nuvarande problemet som ett 100 % ägarrelaterat problem håller inte och orsakar ideligen incidenter som i värsta fall kan leda till att någon människa avlider. Förslaget rensar i ett huj bort knarkare och kriminella som ägare av stora hundar. För att få licens för stora tunga hundar av t ex kampmodell räcker det inte med att vara en vanlig Svensson i villa och lägenhet.

För att köra bil måste man ha körkort och för att få ha vapen krävs vapenlicens. För att riskera livet på sina medmänniskor och deras små jyckar genom att dra omkring med stora lösspringande hundar av kampmodell krävs ingenting. Komplett ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.