OrtopedSpelen

Årets olympiska spel är redan efter ett fåtal dagar de mest olycksdrabbade jag kan komma ihåg. Hittills en död och några svåra skadedrabbade inklusive vår Anja (oklart hur mycket/litet för närvarande). Egentligen inget att förvåna sig över eftersom ansvariga idrottsförbund tvångsmässigt spetsar till tävlingarna med svårigheter som annars inte förekommer i världscuperna. Rodelbanor med vettlösa farter och störtlopp som liknar puckelpist och dessutom med ett svårt hopp som åkarna inte fick öva sig på tillräckligt genom flera träningsåk. I sprinttävlingen hamnar en kvinnlig åkare i ett stenskravel och skadar sig. Dessutom funktionärer i skidskyttets jaktstarter som verkar bakfulla och inte kan klockan. Är det helt feltänkt att OS och VM ska hållas på banor som är vanliga och säkra? Jag frågar mig.

Jag har mycket släkt i Canada så jag skyller på de olika specialidrottsförbunden t ex Internationella skidförbundet. Icke desto mindre är det dessa som har ansvaret och sköter inspektionerna.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>