USA läser mina SMS

Enligt media läser USA (NSA) alla SMS 200 milj st varje dag. Jag får gratulera till den sysselsättningsökning detta skapar i USA även om jag själv inte bidrar med särskilt många SMS per dag. En enkel kalkyl visar att om vi antar att NSA använder lågt räknat 10 sekunders läsande av varje SMS behöver 69 000 personer nyanställas. Nu ska man nog inte ta media på allvar när media säger att NSA läser dina SMS för min enkla kalkyl antyder ju att det är fysiskt omöjligt med det antal anställda NSA har för ändamålet. Men det säljs väl mer lösnummer på vilseledning än sanningen.  Som väl alla förstår som vill förstå sker övervakningen genom screening d v s man har apparatur som reagerar på vissa sökord, namn eller mönster och sorterar ut misstänkta SMS för närmare analys. På så sätt kan man hitta misstänkta terrorister. Vi må ju alla hoppas att det finns demokratisk kontroll över verksamheten precis som vi i Sverige har demokratisk kontroll över FRA och SÄPO. USA är ju inte precis Nordkorea, Iran eller Cuba.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. €dor

    Mig gör det inget, jag har inget att dölja. För mig får de gärna kontrollera om de tycker det är nödvändigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>