Vårt välstånd som gisslan

Hamnarbetarförbundet (utbrytarna) är igång igen. Vårt välstånd beror till stor del på vår handel med andra länder och naturligtvis på våra framgångsrika företag.Det är mycket viktigt för oss svenskar att lossningarna och lastningarna i hamnarna fungerar utan dröjsmål. En liten, liten grupp anställda i vår land kan orsaka stor ekonomisk skada genom att lamslå utrikeshandeln och har stora möjligheter att genom utpressning nå stora fördelar jämfört med andra grupper på arbetsmarknaden. Inte minst lönemässigt. För något år sedan kom det fram uppgifter i seriösa medier att lönen för hamnarbetarförbundets medlemmar  i Göteborg var ca 50 000 kr i månaden för 32 timmars arbetsvecka. Inte illa pinkat för att köra truck.

Jag kommer att tänka på tiden före Thatcher i Storbritannien när fackföreningarna var splittrade i olika fackförbund. Där hade man en form av yrkesförbund i stället för branschförbund. På Biltillverkningssidan kunde det schematiskt uttryckt vara så att ett förbund organiserade förgasartillverkningen, ett annat karosseriet, ett tredje drivlinan o s v. Det fick till följd att ett förbund kunde ta hela tillverkningsprocessen som gisslan. Bilar kom ut från löpande bandet utan förgasare.

John Cleese, komikern, kunde tjäna stora pengar på att göra sig lustig över tokigheterna. Strike, strike var och varannan dag. Kanske dags att någon komiker i Sverige gör något komiskt om Hamnarbetarförbundet, som för övrigt tycks domineras av bokstavskommunister. Dessa har ju revolution och proletariatets diktatur i programmet.

Det får vara slut med tokigheterna att ett utbrytarförbund av typen Hamnarbetarförbundet ska kunna lamslå Sverige och bedriva utpressning för att tjäna 2,5 gånger en undersköterskelön! Dags att lagstifta!

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>