Spelbolagen och spelberoende

Man kan inte öppna Facebook eller en tidning på Internet utan att mötas av spelbolagens påträngande reklam om jättevinster som delas ut om några timmar. När man läser om och vet spelberoendets följder för enskilda och deras familjer mår jag bara illa. Spelberoendet drabbar alltså inte bara den spelberoende utan många andra, inte minst barn. Ministern Shekarabi har försökt få till självsanering inom spelbranschen men har förstås misslyckats. Stora vinster finns att hämta för dem som blir rika på andras olycka. Nu är det skarp lagstiftning som gäller och inget annat. Shekarabis semester är förhoppningsvis slut….

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Tor Johansson

  Mina tankar har länge löpt i samma bana.
  Kommer jag ihåg rätt om jag påstår att socialdemokraterna är en hyfsat stor aktör i spelbranschen?
  Vet du om andra partier har liknande intressen?

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  För närvarande vet jag inte men s brukar tidigare ha haft lotterier av vanligt slag med högsta vinst en bil eller liknande. Staten är väl inblandad men inte så aggressivt som spelbolagen vi pratar om.

 3. Tor Johansson

  … fortsättning … det är egentligen inte preliminärt att sätta dit sossarna för intressen i spelbranschen. Viktigast är att skydda de skyddslösa som skamlöst nyttjas för att skörda intäkter från.

 4. Tor Johansson

  FYI Enligt Wikipedia (som inte iof alltid är sanning) hade A-lotterier som ägs av S och SSU år 2011 en omsättning på cirka 500 miljoner och en vinst om drygt 90 miljoner. Är inte detta lite av att sitta på två stolar för de från regeringen som ska låtsas stävja spelande.
  Jag förstår att resten av spelbranschen är större. Men 90 miljoner till Rörelsen tillsammans med Spelskatt till regeringen verksamhet är inte lite. Frågan är om det ska vara Ok att nyttja spelberoendes svaghet till Vinst för spelbolag, S/SSU och Skattinhämtning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>