Gruppledare Folkpartiet

Igår kväll hade vi nomineringsmöte inom Folkpartiet och jag fick förtroendet att bli gruppledare för Folkpartiet i Umeå Kommun. Formellt kommer det att inte bli förrän kommunfullmäktiges protokoll den 28 februari justeras.

Jag är oerhört stolt och glad över förtroendet jag har fått av partiet att vara gruppledare! Det stöd jag har fått av mina partikamrater under mitt jobb som tf gruppledare är jag också oerhört tacksam för!
 
Jag har fått flera frågor på slutet om mitt politiska ställningstagande. Varför är du Folkpartist du verkar ju vara ganska vettig och här under kommer ett inlägg jag hade på min blogg igår
 
 
Varför Folkpartist?
 
Varför jag blev Folkpartist är för att liberalismen tycker att människor ska ha frihet att växa själv och att respekten för den enskilda är liberalismens utgångspunkt.
 
I grunden är jag socialliberal som är en åsiktsriktning inom liberalismen som starkare betonar det allmännas ansvar för de svagaste och sämst ställda. I svensk politik åberopas de socialliberala idéerna främst av Folkpartiet liberalerna.
 
Jag tycker att en av de viktigaste ideologerna inom modern socialliberalism är John Rawls och hans syn på principer för ett socialliberalt samhälle. Det Rawls gör är att han utgår från begrep­pen fri­het och rätt­visa men beto­nar i mot­sats till soci­a­lis­terna att fri­he­ten all­tid kom­mer först.
 
 
  • Varje människa har rätt till den största uppsättning grundläggande friheter som är förenlig med att alla har samma friheter.(yttrandefrihet, föreningsfrihet och yrkesfrihet)
  • Sociala och ekonomiska ojämlikheter ska vara anordnade så att de gynnar de människor som har det sämst ställt.
  • Alla yrken och ställningar skall vara öppna för alla människor att söka och diskriminering är ej tillåtet
  •  
Vill du läsa mer om liberalism, här har du en länk till Folkpartiet!
http://www.folkpartiet.se/var-politik/liberalism/
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.