Det mångkulturella samhället

Har nyligen läst en bok publicerad av Expo där Sverigedemokraternas strategi och taktik presenteras samt SD:s väg via rasistiska grupper till dagens framtoning i media. Genomgående är den nationella idén, vi är vi och dom är dom. Har vi inte fått nog av etnisk rensning på vårt stackars jordklot, senast genom massmorden i forna Jugoskavien? I Sverige tycks inte ens sametinget vara fredat för för SD:s etniska funderingar. En annan taktik, som är hur genomskinlig som helst, är att håna det mångkulturella samhället så fort några invandrare är inblandade i slagsmål eller andra brott. Hånet sker framförallt på kommentarsidor till artiklarna men även på andra sätt t ex flygblad på skolor. Det lilla problemet för SD är att ingen etnisk grupp i världen hyllar misshandel och kriminalitet. Misshandel och kriminalitet utövas av enskilda individer eller kamratgrupper helt oavsett etnisk tillhörighet eller religion och skall naturligtvis bekämpas. Vi har den värld vi har och ett annat hatobjekt för nationalister på höger- och vänsterkanten, EU, är ett viktigt forum för bekämpning av gränsöverskridande brottslighet. Här har vi mycket att lära av USA som med alla sina etniska grupper, enorma areal och parlamentariska demokrati blivit världens i särklass rikaste land. Jag kan inte se fördelen med att gå tillbaka till forna tiders stamsamhällen med misstänksamhet mot omvärlden som sammanhållande kitt. Motsatsen till mångkulturell samvaro är förfärlig och alltid katastrofal, nämligen etnisk rensning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.