Järven borde åtalas

Jan AxelssonMan förstår samernas frustration, t ex Inger Baer-Omma på sin blogg, över rovdjursdödade renar när klåparen järven varit framme. Djurrättsaktivisterna vill införa samma lagar för djur som för människor, eller tvärtom. Om jag förstår saken rätt, vilket inte är lätt när det gäller den avarten av filosofi. I så fall borde järven som plågade en ren i närheten av Långvattsavan vid Storumansjön ha livstid i en kall och dragig lya. Renen på bilden påträffades av en bekant och båda ögonen var urätna och renen fortfarande vid liv. Min bekanting avlivade renen med ett verktyg från skoterverktygslådan. Det är svårt att känna sympati för järven sådana gånger. Naturens gång, ja ja. Skulle föredra att alla järvar matades med slaktavfall men det accepteras säkert inte av expertisen.

En kommentar

  1. Grannen i bloggen bredvik

    Tack för att du kunde visa detta plågeri med ett foto och en beskrivning om renens uppätna ögon, men ändock vid liv.
    Renen försörjer rovdjuren med blod och ett oerhört lidande.
    Du är ju inte jävig, så du bör bli trodd på det du visar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.