V-K gillar inte vad jag skriver om kriminella mc-gäng

Efter min kritik i går av V-K:s ’hovreportage’ om de kriminella mc-gängen skrev jag ett inlägg i kommentarspalten under artikeln. Det refuserades vilket egentligen inte förvånar mig. Någon på V-K gillar inte vad jag skriver. Läs gärna mitt föregående inlägg där jag utvecklar min kritik av V-K:s överslätande beskrivning av de kriminella mc-gängen.

Mitt refuserade inlägg var inte mer uppseendeväckande än att jag varnade för en italienisering av det svenska samhället vad gäller kriminella organisationer. Enligt en intervju med Salviani finns det områden i Italien där byggnadsfirmorna regelmässigt gör ett påslag på ca 20 % på sina anbud för att täcka utgifterna till maffian. Småföretagare betalar regelmässigt beskyddaravgifter etc etc. Och ingen vanlig medborgare i Italien vågar öppna käften och kritisera detta. Det är ett sådant samhälle vi är på väg in i om de kriminella gängen, med eller utan mc, tillåts breda ut sig över hela vårt avlånga land.

Som jag skrev i går. Det är inte första gången V-K skriver överslätande och desinformerande om kriminella mc-gäng. Jag har svårt att tro att V-K:s samlade redaktion skulle godkänna lördagens reportage. De gånger jag blivit upprörd över V-K:s skildring av mc-burna gangsterorganisationer har det varit semestermånaden juli eller som i detta fall den påskvecka folk brukar ta semester. Ser ut som ett mönster. När katten är borta….

En kommentar

  1. frågande

    Den kriminella verksamheten som finns i Sverige föregår i fler grupper än MC gängen och du borde bli lika upprörd över det också. Jag har personligen ingen erfarenhet av detta problem och mina kunskaper sträcker sig till den mediabild jag fått. Är det MC gängen som styr i Italien?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.