V-K-reportrar i behov av utbildning. Eurons återkomst

I dagens V-K tas de skyldiga till lördagens och måndagens PR-drive i V-K för kriminella mc-gäng i örat på ledarplats. Hoppas att de också tas i örat av V-K:s ledning. Och det ordentligt. Det är sällan man ser dagstidningsartiklar där sådan inkompetens demonstreras. Vederbörande borde skickas till Journalisthögskolan på kompletterande utbildning. Artiklarna om Hells Angels och vad gangstergängen nu heter kan de ta med som avskräckande exempel på undermålig journalistik. Det kan tyvärr även finnas mörkare skäl till att man skriver överslätande, naivt och positivt om de kriminella mc-gängen. Vad vet jag?

Omsvängningen i euro-frågan är desto positivare att notera. Den som köper någonting i euroländerna eller USA märker tydligt vilka fattighjon vi blivit. Det märks även i Sverige för allt utlandstillverkat för den som vill jämföra, vilket för den vanlige konsumenten inte är så lätt. Men ett är säkert vi har på bara ett år förlorat kanske 10 % av vår köpkraft. Men det tycker nog SD att det är värt, för med euron invaderas vi väl av katolska kyrkan och annat hemskt för en SD:are….
Exportrådets meddelande att Sverige tjänar på att vi har vår svaga skvalpvaluta är märkligt. Exportrådet låter som ett husorgan för basindustrins aktieägare eftersom devalveringar i den storleksordning vi ser är miljarder rakt ned i fickorna på basindustrins aktieägare. I det sammanhanget är de nu omtalade direktörsbonusarna bara felräkningspengar. Rune Andersson som köpte Boliden och sedan blev miljardär bl a tack vare våra devalveringar tycker alltid att devalveringar är jättebra. Sverige har en historia på 1900-talet av otaliga devalveringar och dessa är på sikt skadliga eftersom incitamenten till strukturrationaliseringar och effektiviseringar försvinner. Inte minst skogsindustrins långsiktiga konkurrenskraft har skadats av den anledningen.

Exportrådet struntar i att Sveriges befolkning blivit avsevärt fattigare av kronkursens djupdykning. Tycker fortfarande att Riksdagen ska besluta om euron i Sverige snarast. Vad har vi den representativa demokratin till? Bland våra folkvalda politiker som har överblick och kunskaper finns en mycket stor majoritet för euro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.