Vaccintillgången en fars

Skåne lär f n vara rensopat på vaccin trots att riskgrupperna ännu ej är vaccinerade. Det avtal med vaccinfabrikanter i utlandet som hälsoministern, likt  salig Chamberlain år 1938, viftade med inför massmedia har visat sig vara av begränsat värde. Med egen vaccintillverkning i landet eller, som planerades, gemensam fabrik för hela Norden, hade vi själva kunnat bestämma om vi vill dö i förtid av en pandemi.

Det är ju nu fullkomliigt glasklart att om svininfluensan blivit lika farlig som Spanska Sjukan hade massdöd inträffat bland yngre människor och att viktiga samhällsfunktioner drabbats av svåra störningar p g a snigelfarten i fabrikation och distribution. Det är inte regeringens förtjänst att läget är så pass under kontroll som det är utan ren och skär bondtur. Tidsgräns efter tidsgräns har passerats och det skulle inte förvåna om vaccinering måste pågå ända till nästa sommar.

Någon fabrik i Norden lär inte bli verklighet nu heller eftersom valstrategerna inte tror att frågan om egen vaccinfabrik är något valvinnande koncept. De pengarna kan användas till att köpa röster på andra områden i stället. Folks glömska är en av politikernas största tillgångar.

Och, nota bene, vi har inte sett slutet på svininfluensan ännu. Den kan ta en betydligt allvarligare vändning i vinter.

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson

    Håller med dig!
    Att vaccinet inte finns tillgängligt i tid är en skandal! Och tyder på uppenbara brister med upplägget som nu finns! Nog vore det bra med en egen vaccinationsfabrik eller åtminstone en gemensam i norden!
    Nu har vi sett att detta fungerar inte!
    Som förälder känner jag mig djupt oroad!

  2. Kommunbo

    Vår familj ska inte ta sprutan, så du får ha våran dos – varsågod! Vi behöver dig ju lite till för den goda kampen för sunt förnuft i kommunen. Tack för ditt engagemang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.