Köper GK:s i Ullared Saab?

Enligt radions P1 i söndags förmiddag var GK:s i Ullared den enda kvarvarande spekulanten på Saab. Den här förlustföljetongen Spiker torde väl tjänstgöra som målvakt för GM så att GM slipper alla nedläggningskostnader och allt ansvar för reservdelseftermarknaden. Är det någon som tror att skattebetalarna INTE kommer att få infria bankgarantin till sist om staten, gud förbjude, skriver på papperen? När det vankas statliga stödmiljarder brukar allt möjligt kunna dyka upp. Det lärde vi oss under lokaliseringsstödsepokens guldålder på 1970-80-talen. Skojare från när och fjärran dök upp i fina bilar, kritstrecksrandig kostym, vattenslickat hår och välsmort munläder. De lurade skjortan av kommunalråden och Länsstyrelsen och försvann, ho vet vart, med pengarna. Men arbetslösheten och de tömda lokalerna lämnade de kvar.

Den här affären luktar lång väg. Jag röstar för GK:s i Ullared för de kan inte ha några onda avsikter. Ett helpräktigt svenskt företag.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.