När enfalden inte får ett ansikte.

Kommunens nya sätt att spara. Om man bortser från allt förnuft kan kommunen spara 10 miljoner på att vid varje betalning av fakturor från leverantörerna, d v s företagen, dra av 10 %. Vid varje lönebetalning dra av 5 %. Att jag inte tänkt på det. När jag betalar mina elräkningar drar jag bara bort 5 % och när jag handlar på Konsum eller Ica ger jag kassören en summa som är 5 % lägre än vad kassören begär. På flyget kan man väl dra bort 1200 kr på direkten vilket är den summa kommunens skattebetalare sponsrar biljetten med. Bäst att sätta igång och dra åt svångremmen. Andras svångrem vill säga, det är lättare. En anonym kan komma med vilka dumheter som helst och det är väl därför. Som att spatsera omkring i burka utan namnskylt på ryggen. Min rubrik tänker jag inte förklara.

2 kommentarer

  1. Roffe

    Då förstår jag varför brandmännen i Storuman fick sin ersättning sänkt (med ca 5%) vid sista löneutbetalningen. När du har så radikala åsikter om ekonomi.
    Men hur gick snacket i Folkpartiet när ni beslutade att anta ett besparingsförslag som tar bort den avtalade ersättningen för att alltid ha en bil startklar för att klara inställelsetiden vid larm.
    För det kan väl inte vara så att detta inte diskuterats bland våra politiska företrädare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.