Dessa norrmän

Nordhug lämnar skidstadion utan att prata med pressen som han borde göra  när man har reklamkontrakt i mångmiljonklassen. Efter hånet mot motståndare som klappar ihop, t ex Emil Jönsson i sprint, är det svårt att tycka synd om Nordhug. I norska tidningar använder många kommentatorer t o m ordet "mobber" om sin landsman. Stavbråket handlar om att Hellner med flit skulle ha brutit Nordhugs stav och så visar man sekvensen där Hellner håller om  Nordhugs stavspets för att inte köra in i Nordhug bakifrån, vilket är något som händer 10-tals gånger under masstartslopp. Inte ens Hulken kan med ett sådant grepp bryta av en skidstav. Stavbrottet hände lite senare när Hellner råkade trampa på Nordhugs stav i trängseln när Hellner hamnade mellan två medtävlare.

Björn Dählie, den gamle skidkongen, sågar Nordhugs beteende rakt av och kritiserar den norska skidledningen som inte "uppfostrat" Nordhug tidigare.

Summary:

Skidhistorien känner många skidkungar som varit både duktiga skidåkare och stora idrottsmän. Nordhug har hittills endast varit duktig skidåkare. Det fattas mycket innan han är stor idrottsman i klass med Dählie, Alsgaard, Mora-Nisse, Sixten Jernberg, Gunde Svahn etc. Hos en stor idrottsman måste även huvudet vara inkluderat. Kanske detta OS har lär Nordhug en läxa som gör att han kan komma tillbaka och göra rätt för titeln "stor idrottsman" i framtiden. Men han har en lång uppförsbacke.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.