Livsfarligt att bo i glesbygd

Jag hörde idag talas om en person som åkte i till Vårdcentralen akut med klara strokesymtom och fick vänta, enligt uppgift, uppåt en timme innan jourläkaren dök upp. Och detta efter att ha haft svårigheter att komma fram per telefon.  Detta accepterar jag inte. Vi måste få en kvalitetssäkring av handlandet när det kommer in patienter med strokesymtom. Då bör sjukvården släppa allt vad man har för händer, om det går, och koncentrera sig på att rädda liv och hälsa.

Enligt uppgift har man 2 timmar på sig när man drabbas av stroke. I relaterat fall skickades patienten vidare till Lycksele och då hade alla timglas runnit ut för länge sedan.

Jag har ofta funderat över vilka chanser man har om man drabbas av stroke om man bor i en lapplandskommun och bor minst 3 mil från närmaste vårdcentral. Kryssa mig på landstingslistan så kanske jag får chansen att röra om i landstingsgrytan.  Detta är ett löfte! Jag representerar folkpartiet på valsedeln till Landstinget.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Inger

    Jag hörde talas om en som föll utanför sjukan och bröt något i lår/höft. Den personen lär ha fått ligga i fem timmar på sjukan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.