Korruption i kommuner.

Det är säkerligen inte bara i Göteborg fuffens förekommer i samband med upphandling av varor och tjänster, i synnerhet varor och tjänster inom byggsektorn. Det påminner mig om ett fall i en glesbygdskommun för ett par årtionden sedan där saker och ting uppdagades. Vita varor som lastats av ute i terrängen i närheten av ett visst fritidshus blev en sådan het potatis att den tänkte "förmånstagaren" inte vågade röra prylarna. Det blev emellertid polisanmälan och utredning som pekade ut en viss chefstjänsteman och det ryktades även om att en toppolitiker var inblandad. Nåväl, chefen ifråga fick skaka galler några månader och kom inte ut som en knäckt och arbetslös man. Nejdå! Han kom ut till ett chefsjobb på ett annat ställe i kommunen!! Ryktet ville säga att andra, t ex toppolitikern, kom undan genom att chefen tog på sig allt för att skydda den politiska överheten och som belöning fick det nya chefsjobbet. Det behöver inte vara så men visst luktar det lång väg.

En annan chefstjänsteman köpte ut dyra kapitalvaror för kanske 100 000 kr till kommunen  som i stället hamnade i chefstjänstemannens hem. Den politiska överheten stoppade polisanmälan av detta mot att vederbörande sade upp sig på egen begäran. Oklart varför när folk "på golvet" i skola och omsorg polisanmäls och  avskedas med vanära för tillgrepp av egendom värda några hundringar. Helt följdriktigt återfanns även denna chefstjänsteman snart på ett välbetalt jobb inom kommunala sektorn. På rekommendationer från toppolitiker?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.