Leninpriset

Årets Leninpris får Maj Wechselman. Det är inte särskilt många människor i detta land som skulle vilja drabbas av Leninpriset och det är inte särskilt många människor som skulle vilja ha ett Leninpris hängande på väggen. Möjligen kanske i utedasset vid skogskojan som en ploj för att förbätra "trycket". Det var inte länge sedan som Lenins och Stalins idolporträtt hängde i Ung Vänsters lokaler men hur är det nu?

Leninriset är instiftat av Pol Pot-diggaren  och Kim Jong Il-beundraren Jan Myrdal vilket säger en del. Eller snarare allt!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  mmmm,…å när man var in på ssuhemsidan umeå i augusti pryddes den av en bild på che Guevara samt detta ; ”Veckans frasradikalism:
  “De som banar väg är förtruppen, de bästa bland de goda, partiet. Grundmaterialet i vårt arbete är ungdomen. Vi sätter allt vårt hopp till dem och förbereder dem för uppgiften att överta baneret ur våra händer.
  – Che Guevara”

  Hittar inte Che idag, men han kanske åkte ut med badvattnet när den lokale che kom sig upp i smörbyttan?

 2. Vilhelminabo

  Jag vet inte vad jag ska säga, men kommunismen i sin linda är väl inget att föredra. Överhuvet taget inga ismer. Samtidigt undrar jag om Hitlers 3:dje rike går i uppfyllelse i o m EU. Det är ju dom stora länderna som Tyskland och Frankrike som verkar bestämma. Dom andra länderna är ju bara lydländer, liksom Sverige. Jag röstade för EU, men ångrar mig djupt. Det kommer att sluta med ett enda stort j_vla kaos, och i slutändan kommer alla att önska att varje land hade sin egen valuta och sitt eget självbestämmande. Det är ju nog svårt hålla sams inom en familj och dra jämt…skit alltiohopa….

 3. Vilhelminabo

  …vistt är det en aning konfunderande, jag menar kommunism/nazism under 2:ndra v.k. Då var nästan alla världens länder emot Hitler, förutom Italaien (Il Duce)och några till. Då var man glada att kommunisterna (Ryssarna) stoppade Hitler. Sedan kom kalla kriget med en utbredd kommunistskräck, speciellt i USA. Vad skulle varit värst, lyda under Hitler eller Stalin? Vi som varit med ett tag känner väl till historien någorlunda och hur svenskarna lät tyskarna åka tåg genom Sverige. Många inom kyrkan och andra sympatiserade med nazisterna under kriget. Sedan när Hitler försvann blev det annat……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.