Kim Jung Un skjuter missiler

Ut över havet. Alltid träffar väl missilen någon sydkoreansk strömming. Kim Jung Putin ockuperar grannländer och Sveriges statsminister hyser viss förståelse. Det svenska kryperiet för Sovjetunionen-Ryssland har gamla anor. Nu är förståelsen inte socialistisk utan bygger på ruinerna av det svenska försvaret!

5 kommentarer

  1. mathias

    Jag håller alltid med dig i det du säger om nordkorea men ska väst ha något att säga till ryssland angående osanktionerade krig.
    Ttyckte kerrys uttalande att de va helt fel att bete sig som 1800- talsvis genom att invadera ett annat land med en fullständigt påhittad förevändning.
    Okej han har tydligen helt glömt bort kriget i irak o då så gott som hela väst slöt upp för att saddam hade massförstörelse vapen och folkrätten för den delen.
    Så ska vi i väst kunna på något sätt hålla os moraliskt över rysllands handlande nu.
    Man får ju ej heller glömma nato bombningarna mot serberna
    Tror att den ända rätta vägen att gå är att sluta upp med geopolitiska påtryckningar från både öst och väst o försöka nå en gemensam grund av förståelse till varandra.
    Kommer ta tid men om man som du ska se allt svart och vit så tror jag slaget redan är förlorat o kärnvapenkrig är nästa steg.
    Reinfeld sa för en gång skull ett par smarta ord angående det som nu händer och tycker ni anti ryss strid pittar borde ta och ransaka er själv o kanske förstå att möte halvvägs borde vara bästa lösningen inför framtiden.

    • Mr Cool

      Mathias, du uppvisar typisk svensk naivitet när det gäller förhållandet i våra östliga grannländer och kommunistdiktaturer. Du använder formuleringar såsom ”försöka nå en gemensam grund av förståelse” och ”möte halvvägs borde vara bästa lösningen”. Enligt vårt sätt att se det är det ju inte fel men i diktaturer betraktar man sådant synsätt endast som svaghet och det är en egenskap som bara föraktas. Det man värdesätter där är styrka och ingenting annat.

      Jag vet vad jag talar om eftersom jag har erfarenheter från östblocket. Om du exempelvis där som företagare försöker bedriva någon form av svensk management d.v.s. lyssna på dina anställda, vara hygglig, hövlig, fråga vad dom tycker etc. så är du rökt eftersom du uppvisat svaghet. En f.d. affärsbekant anordnade en julmiddag för sina anställda och deltog själv i arrangemanget. Efter det fungerade ingenting på företaget eftersom ”ledaren” visat sig kraftlös. En ledare som inte pekar med hela armen och inte alltid vet bäst betraktas som kraftlös och oduglig.

      När kriminella öststatare sitter i förhör för brott i Sverige så bjuds dom ”på kaffe eller te” vilket är en katastrof eftersom all respekt då är försvunnen och poliserna betraktas som homosexuella fjollor. Homosexualitet betraktas dessutom som en sjukdom i öst och det är ingenting vi kan göra något åt i Sverige.

      En militär i gamla östblocket har sen en utomordentligt hög status och kan exempelvis begå trafikbrott och bara med att vifta med sin legitimation så gör polisen honnör och låter det passera. Förr kunde dom även plocka varor från butiker utan att betala.
      .
      Att du sen drar paralleller med Ukraina och avsättningen av Saddam är för mig svårgripbart. Sen ber jag dig läsa på lite angående ”natobombningarna” mot serberna som du kallar det.

      • Jan

        Mr Cool: Det är lätt att förstå att du misslyckades med ditt managementarbete i öst. Känner du att du, som kontrast, nått någon framgång med dina idéer någon annanstans? Misstar man korruption och kriminellas inställning till poliser för respekt så har man en del att jobba på.

        Har förresten Reinlund sagt eller tyckt något under det senaste året? Jag tror inte det.

        • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

          Försök visa respekt i argumenteringen mot varandra. Inget större fel i respektlöshet mot politiska makthavare dock tycker jag. Jag är själv fullkomligt respektlös mot korrupta och diktatoriska makthavare och då är det tur att jag inte bor i Ryssland, Iran, Nordkorea och liknande länder. Då hade jag nog suttit med gratis mat och logi i ett litet kallt fyrkantigt rum.

        • Mr Cool

          Bäste Jan, jag har i flera år varit mentor för verkställande direktörer i Sverige samt rådgivare för företagare som vill etablera sig i gamla östblocket. En spännande och lönande verksamhet som gör att jag kan äta korv MED bröd numera. I detta ingår ju givetvis kunskap om hur samhällen i öst fungerar och vad man skall göra och inte göra.

          Men vem är Reinlund?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.