Alliansen och medierna

Enligt en undersökning får alliansen sämst publicitet i medierna och oppositionen bäst publicitet. Det har jag haft på känn länge. Det är bara att slå upp en tidning så ser man att allt ont beror på sittande regering. Kanske t o m dåligt väder! Att det har rått en långvarig lågkonjunktur i vår omvärld nämns sällan som möjlig orsak till arbetslöshet och dåliga pensioner. Sverige har under de gångna dåliga åren för världsekonomin klarat sig bäst bland Europas länder i många avseenden. Sveriges ekonomiska ställning är stabil tack vare återhållsamhet och att många, många fler är i arbete än för 7 år sedan. Arbetslinjen har varit en framgång för landet. Sverige skulle kunna underbalansera budgeten ännu mer för att snabba på återhämtningen i ekonomin men det har tyvärr uppstått en tävling mellan alliansen och socialdemokratin om att statsbudgeten skall balansera till 100 %. Alla nya utgifter skall balanseras krona för krona. Vänsterpartiets politik att öka alla möjliga bidragssystem, motsatsen till arbetslinjen, innebär återgång till det högskattesamhälle vi övergett därför att det skadade tillväxten i ekonomin. Det liknar devisen ”Allt åt alla” vilket låter empatiskt men tyvärr är fullständigt verklighetsfrämmande. Välstånd skapas av mångas stora arbetsinsatser, vardagens hjältar som går till sitt arbete i ur och skur och de internationella företagens affärsmän som åker jorden runt och säljer svenskproducerade produkter vilket skapar arbetstillfällen hemma.

3 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Som Vänsterpartist tycker ju jag att media låter borgarna komma undan alldelens för lätt!
    Alliansen har haft flyt, och medierna har stått på Alliansens sida. Det har svängt, folk är trötta på skattesänkarpartierna som smular sönder vår välfärd! Fler och fler vaknar med det.
    Det finns faktisk ingen säkerställd statistik på att Alliansens skattesänkningar gett fler jobb, däremot vet vi vad de har kostat!
    Vänstern vill höja de skatter som Alliansen sänkt, för att återge välfärden till dem som är i störst behov av den! I Allians samhället klara sig alltid de som har pengar på banken, det ni hävdar vara ”allt åt alla” handlar om solidaritet och rättvisa, något som ni i Alliansen inte vet vad det betyder!
    Om ALLA får mer, så konsumeras mer, och hjulen rullar säkrare och bättre.
    Faktiskt så tror jag bara att det är Vänsterpolitik som skulle få Sverige tillbaka till det välståndsland vi varit! I Alliansens Sverige har klassklyftorna ökat, vården försämrats och skolorna ska vi inte ens prata om! Men det var inte annat att vänta, i Alliansens Sverige är inte alla människor lika, och ska inte vara det heller! Det är högerpolitik i ett nötskal.

  2. Sunt Förnuft

    Men, hur är det med minnet?
    Med lite eftertänksamhet så är det ju faktiskt så att så här brukar det ju se ut, oberoende av vem som sitter i maktställning. Backar vi till den tid när S satt i samma position så kunde ditt inlägg ha skrivits av någon från S sidan.
    Faktum är att jag tycker det är rätt, det är i första hand de regerande som skall granskas av media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.