Nyval!

Riksdagen har antagit Alliansens budget med hjälp av taktikröstande från Sverigedemokraterna som inte alls gillar Alliansens budget. SD kommer alltså att ge en eventuell alliansregering huvudvärk från första dagen. En sådan alliansregering kan bli högst ettårig eftersom en budget för 2016 måste röstas fram till hösten.  Huvudproblemet är blockpolitiken.

De nuvarande blocken kommer knappast upp i 50 % av väljarkåren inom överskådlig tid och då måste blockpolitiken överges om det gravt främlingsfientliga SD skall hållas utanför seriös politik för Sverige. Blockpolitiken bör börja nedmonteras från och med nu!

Den ökade invandringen beror på främst två saker. 1. Övriga EU-länder tar inte sitt ansvar med undantag kanske för Tyskland. 2. Religionskrigen i Mellanöstern.  De senare kan vi inte påverka annat än i begränsad omfattning. IS, Boko Haram och andra blodtörstiga islamiströrelser bekämpas nu av Iran och USA-alliansen där Norge och Danmark ingår och naturligtvis av lokala anständiga länder och grupperingar. SD som tycker att vi ska sätta in hjälpen till flyktingarna på ort och ställe bör väl då snarast åka ned och försöka utrota extremisterna med vapen i hand. Utrotas inte de här extremiströrelserna hör det väl till vanlig mänsklig anständighet att ta emot de hjälp- och skyddsbehövande. Allt annat är omänskligt.

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    Tror tyvärr inte att blockpolitiken försvinner, så länge Alliansen kan förlita sig på SD! Jag tror faktiskt att Alliansen kommer att tillmötesgå SD:s migrationspolitik, för att få igenom sina budgetar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.