Greta betyg A

DN har idag redovisat Gretas slutbetyg från grundskolan, A i alla teoretiska ämnen. Hon säger själv att hon nog kunnat få A även i de andra praktiska ämnena om hon inte rest så mycket senaste året. Jag tror henne, hon genomför det som hon bestämt sig för. Så vad ska  mobbargänget på sociala medier nu säga om Gretas strejkande från skolan? Hur mycket lärde sig mobbarna själva i grundskolan? Hur blev betygen?

Greta är ett internationellt fenomen som det är svårt att fatta vidden av när man bor i ett befolkningsmässigt litet land som Sverige. En 16-årig svensk tjej som respekteras av ledande personer över hela den demokratiska världen och är omskriven i stora internationella tidningar och tidskrifter. Inflytelserika personer inom politik och näringsliv låter sig gärna fotograferas i Greta-sammanhang. I den odemokratiska delen av världen som t ex Kina, Nordkorea och Ryssland är  makthavarna förmodligen rädda för att klimatdemonstrationerna ska få fäste även där.

DN redovisar i dagens tidning en del av Gretas tal inför världsledare och i andra  internationella sammanhang vilket är bra. Vi har anledning att lära oss mer om vår egen nya internationella celebritet.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.