Ers Kungliga Högheter

Etikettsproblem. Skrivs Ers Kungliga Högheter med stor bokstav? Jag chansar inte och tar inte risken att bli åtalad för högmålsbrott så jag börjar orden med stor bokstav! En tidning GT har tagit upp spörsmålet om man kan dua prins Daniel och det har utretts på hög nivå och en person som är äldre och kommer från Ockelbo kan visst få dua den kungliga högheten. Åtminstone har jag fattat det så och annars får väl Frimurarorden utreda vidare.

Mitt problem är nu hur man ska hälsa på en kunglig hund. Kan man tänka sig ”Ers Kungliga Fyrbening”? Hur djupt måste man buga respektive niga för hunden ifråga? Risken är ju att man kan bli biten i näsan!

I USA och Frankrike, ett par av jordens äldsta demokratier, har man inga problem med kungliga titlar.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.