Loomisrånarnas straff och kommunpolitiken.

Jag har tidigare på min blogg kritiserat straffrabatterna och det obefintliga "minnet" när domstolarna utdelar sina straff. Loomisrånarna var i de flesta fall notoriska återfallsförbrytare med grova våldsbrott på sina samveten. Kort sagt yrkesgangstrar. När de utförde Loomisrånet var det planerat och genomfört som ett välorganiserat väpnat angrepp på vår rättsstat och jag trodde då, kanske naivt, att de skulle få långa fängelsestraff. Nu blev det som mest 6 år vilket egentligen är skrattretande med den meritlista som visats upp. Sköter de sig är de väl ute efter 4 år och hinner på så sätt med ett antal bankrån till före sin "pensionering". Vi har välsmorda svängdörrar i kriminalpolitiken.

Beträffande det förestående valet kommer jag att redovisa folkpartiets viktigaste frågor inför valet och särskilt då dem som jag själv också tycker är viktiga. Jag är tokig nog att ställa upp i valet trots min ålder och tänker satsa på personkryss i höstens val. Många har uppmanat mig att ställa upp och då gör jag det. Sedan får vi se om det leder någonstans. Jag har i alla fall i en stor och viktig fråga, inte minst ekonomiskt för kommunen, tillsammans med 8 andra fullmäktige ledamöter fått 100 % rätt och då följdriktigt en stor del av fullmäktige fått 100 % fel. Detta stör tyvärr en del alldeles oerhört men jag sover gott. Samvetet är den bästa huvudkudden.

Det är trist att så få kommunala politiker bloggar. Därmed är väljarna ganska ovetande om var de olika politikerna står och vilka värderingar de har. Jag uppmanar väljarna att i höstens val använda krysspennan. Rösta på person, ej på parti (trots att partiet liksom följer med på köpet).

5 kommentarer

  1. Erolld

    Jasså Håkan !
    På vilket vis har du och de 8 fått rätt,och i vilken enda fråga har du lyckats med det?
    För visst svarade du positivt på utskicket som vi alla ”positiva” till flyget har knåpat ihop.men du verkar inte vilja ta upp detta i din blogg,då du nu är ute efter kryss på ”löftelssedeln”
    För mig och Kl så är vi fullt fokuserade på att dra fram kommunen till att bli en kommun som folk känner framåtvindar i,och där finns bl.a flyg som en av infrastrukturens byggsten.
    Rikstrafiken verkar ha förstått varför de bör ha kvar Gunnarns flygfält,då de nu har skjutit på flygfältsfrågan,kanske pga.OSS

  2. Jimmy Lindberg

    Jag tycker att man har all rätt att kritisera Rikstrafiken för det bonfångeri som de nu håller på med. Att lura en kommun som inte vet sitt eget bästa kommer ge mycket svårläkta sår för framtiden att läka. Tror att den som tydligt tar avstånd från fortsatt flyg kommer vinna många röster, men det sägs ju att man får de politiker man förtjänar. Vilket förklarar läget i Storuman där ingen verkar bry sig. Beror det på retsamt obildade röstberättigade eller anser de att det är hopplöst?

  3. Håkan Rombe

    Det måste vara svårt att ”dra fram kommunen så att folk känner framåtvindar” när Erold och co lyckats dra ned kommunens kassalikviditet till under 1 och ett ettårigt investeringsstopp som lägger en död hand över verksamheterna och en ekonomisk svältkur för verksamheterna de närmaste åren pga de drygt 20 miljonerna upp i rök. Hurtfriska utrop lär då hjälpa föga, särskilt om de hurtfriska utropen kommer från dem som orsakat eländet. Jag sitter inte i alliansen som styr men uträttar en hel del i de sammanhang jag är med. Mitt hjärnkontor är välorganiserat och jag är inte lättlurad! Som vanligt.

  4. Kommunens ekonomi

    Det vore kul att veta vilken storumanpolitiker som har 106 st betalnings anmärkningar på sig?( VF 9/6) det måste ju vara någon som vågar satsa…

  5. Håkan Rombe

    Intressant med den ”storsatsande storumanpolitikern”. Han/hon borde framträda! Det ligger en poäng i att slösa lika mycket med de egna pengarna som med kommunens. Att bara slösa med andras (skattebetalarnas) pengar är ju poänglöst. En hel drös med ”tillväxtpolitiker” i Storuman borde ha kommunal utgiftsanmärkning. Kanske dags för detta nya juridiska begrepp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.