Kan medborgare vitesförelägga en kommun?

En skattebetalande medborgare söker i okt 2007 byggnadslov på fritidshus med angiven byggstart maj 2008. Ett ganska enkelt rutinbetonat ärende. Som de flesta skattebetalande medborgare har byggherren semestermånaden juli till sitt förfogande för spikande på sitt tilltänkta hus. Under senvåren 2008, när inget hänt i ärendet, lovades byggherren byggnadslov i månadsskiftet maj-juni. Vad byggherren kunnat finna var ärendet inte ens uppe vid nämndens sista sammanträde före semestern. Frågan inställer sig om kommunen är till för sig själv eller för dess medborgare. Kommunrevisorerna borde ställa frågan till ansvariga. Frågor man också måste ställa sig är om kommunen tar ansvar för liggande byggnadsmaterial till i maj 2009 eller senare. Vilket vite kan medborgaren pungslå kommunen på för liden skada? Vad är det för grundinställning man har? Att allt är omöjligt tills motsatsen bevisats? Vill man att skattebetalande medborgare ska bygga sina hus i andra kommuner? Sista ordet lär inte vara sagt i detta ärende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.