H-ordet i ishockey

Vi har N-ordet som inte bör användas, av goda skäl. H-ordet i ishockey är däremot ett sätt att dölja verkligheten för medborgarna i samhället. Alla krumbukter används för att dölja vad det är fråga om. ”Överkroppsskada” t ex. Ja, huvudet tillhör väl överkroppen men när jag har ont i huvudet och går till läkare säger jag väl inte att ”jag har ont i överkroppen”? Så jäkla enfaldig är jag inte, än! Den granskande makten, journalistiken, granskar inte utan är en integrerad del av lurendrejeriet som för allmänheten bakom ljuset.

En spade är en spade. Säg som det är, HJÄRNSKAKNING. Hjärnskakning är en skada på hjärnan som måste läka ut men lämnar ärr och flera hjärnskakningar orsakar ofta förtida demenssjukdom som drabbar spelaren, familjen och samhället hårt. Ska kommuner sponsra sådan verksamhet med skattebetalarnas pengar när demensvård kostar kommunerna stora pengar. Någon gång vartannat år finns något enstaka reportage om hjärnskadade spelare som fått sina liv ödelagda i alltför tidig ålder men annars är det tyst. Sanningen kan skada ”produkten” ishockey.

Fram till 1950-talet var spelarna barhuvade och jag hörde inget om hjärnskakningar och det hör jag väldigt sällan nuförtiden också. S k sportjournalister prostituerar sig själva genom att dölja hjärnskakningarna genom att kalla dem för något helt annat. Hjärnskakningsexperter och hjärnskakningsprogram finns i varje ishockeylag som den naturligaste sak i världen.
En viktig förändring var naturligtvis när man tillät tacklingar över hela banan vilket öppnade för ishockeyns ”vedhuggare” som har till uppgift att ”sänka” motståndarnas bästa spelare. Det fick väl Skellefteå erfara i finalserien?

Etiketter: , , ,

En kommentar

 1. GF.

  Man kan ju tänka sig som i fråga om H-ordet, om det nu är en hjärnskakning/hjärnskada så används nog h-ordet för att, ska vi säga skydda vederbörandes intrigitet, jag menar man vill väl inte upplysa allmänheten om att den o den har fått en hjärnskada, eller hur?
  Övriga skador (om spelaren trots skadan skall fortsätta i matchen) undanhålls ju för att inte ge motståndarlaget info om vart dom kan sätta in stöten för att oskadliggöra spelaren totalt.
  Är väll som i krig, man håller käften om vart de svaga punkterna är för fienden, det vill man ju inte bjuda på, eller hur officern?
  Så i vissa sammanhang är det nog inte så klokt att tala klarspråk.
  Men okey jag förstår din point,,, och jag är inne på samma spår. Proffsidrottare borde betala sin sjukhusvistelse/vård själva eller genom försäkringar, speciellt med de löner dom har i tex hockey!
  Tycker faktiskt att rökare också borde göra det, speciellt invandrare som i de flesta fall röker som ’borstbindare’ och kommer att belasta vården trots att dom i många fall inte bidragit till den, genom skattesmitning tex.,,, vilket är vanligt bland frisörer, pizzabagare, privata tandläkare etc. ,där många invandrare har en tendens att starta sin bana i Sverige.
  Och ja många journalister borde inte få skriva ett ord, speciellt inte de med en agenda för att skrämma upp folk, journalister som skriver om den påhittade ’klimat katastrofen’ tex.
  Jag säger bara Milanković-cyklerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.