Tsar Putins land

En människorättsadvokat och en ung kvinnlig journalist mördades nyss på öppen gata i Ryssland. Detta är bara ett i raden av mord på personer som inte ställer in sig i tsarens snörräta led. Kännetecknande för dessa mord är även de minimala ansträngningar som görs för att avslöja förövarna och deras uppdragsgivare. Jag blir inte det minsta förvånad om detta upprepar sig även i detta fall. Folkpartistatsrådet Jan Björklunds analys av Sveriges säkerhetsläge är klockrent. Ryssland har under ett antal år gått i riktning mot likriktning. Pressfrihet och yttrandefrihet är bara fernissa, verkligheten är en helt annan. Jag använder titeln tsar Putin för om man läser den ryska historien går allt igen från Peter Den Stores dagar. Min bestämda övertygelse är att det enda språk som Rysslands tsarer förstår är militär styrka. Vi bör för vår egen säkerhet gå med i Nato och i EU:s försvarsstyrkor och dessutom rusta upp försvaret i stället för att rusta ned. Ett Natosamarbete mellan Norge, Sverige och Finland säkrar Nordkalotten. De länder som inte i framtiden skyddas av EU:s och NATO:s väpnade styrkor kommer att få finna sig i att dansa efter tsarernas pipa. Vi bör tacka vår himmelske fader för att EU finns. Enade vi stå, söndrade vi falla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.