Folkomröstning namnlistor

Många efterfrågar listor för begäran om  folkomröstning angående fortsatt flyg i Gunnarn på kommunens skattebetalares bekostnad. Skicka ett mail till [email protected]  så ska jag försöka hjälpa till.

 

16 kommentarer

 1. Erold

  Då hoppas jag att du Håkan,mfl. även avvecklar flyget och garanterar att det inte dyker upp några avvecklingskostnader och framtida men för kommunen,likaväl som de fordringar ni ställer på oss att komma med rätta siffror och kalkyler,men upp till bevis!
  Eftersom en folkomröstning kostar pengar,så hoppas jag att du och ni har räknat in även dessa var dessa kostnader skall tas ifrån.

 2. Demokratispöket

  Erold, nu är du ute på hal is. Ska man inskränka grundlagsskyddade demokratiska rättigheter på grund av att det är för dyrt? Det luktar önskan om diktatur… Befolkningen i Storuman måste få säga sitt, om det är deras önskan. Om denna önskan finns kommer det att märkas på listorna som cirkulerar. Vi lever i ett demokratiskt samhälle och det är inte politikerna som bestämmer över medborgarnas huvud. Dessutom har väl ingen sagt att det inte blir några kostnader för att avveckla flyget. Däremot skulle det ha blivit bra mycket mindre om man lagt ner flygplatsen direkt. Ständigt denna prestige

 3. erold

  ”Demokratispöket” Löjliga kommentarer om nån sorts maktmissbruk eller personliga påhopp är bara då man saknar argument.

  Kallar du det ”diktatur” för att jag informerar att sånt kostar?
  Jag förklarar bara det som man ger sig in i,och alla har rätt till att ifrågasätta och skriva listor,men som du kanske vet så är en folkomröstning fortfarande en vilje yttring,och det är fortfarande de som är valda som tar beslut.
  Demokratispöket,vilka kostnader har du ”beräknat” att det kommer att kosta att lägga ner flyget,och isåfall var kommer dessa besparingar att tas från?
  Håkan kan nog svara!

 4. Erold

  Och:
  Visst är det väl så att OM Gunnarn avvecklas,så borde dessa som räknat på en avveckling som bästa framtidsplan,genomföra arbetet med detta också!
  Ni litar ju på dessa politiker,så använd dessa seriösa politiker som VET för att göra det då!
  Då kanske jag kan använda min fritid till annat än ideella möten på kvällstid,då vi har lagt ner privat tid ideelt ,bara för att försöka få såna som dig ”Demospöket”att ha en framtid i denna kommun,å dessutom betalat detta ur egen ficka.
  Jag har vaktmästarlön å inget annat,så inte lever jag nåt sk lyxliv från eran skatt!
  Varför ”Anonym Demokrat”?feghet?

 5. Marianne Johansson

  Gunnarns flygplats, vara eller inte vara? Det handlar faktiskt lite om Storumans kommuns vara eller inte var, och om dessa namnlistor får nog många underskrifter för en folkomröstning, så visar det att kommunens medborgare inte har förtroende för sina politiker i den här frågan. Och då är det var mans och kvinnas demokratiska rättighet att få säga sitt i en folkomröstning!Ja, folkomröstningar kostar, men notan för den kanske inte blir dyrare än om vi politiker själva fattar beslutet?

 6. Marianne Johansson

  Om kommunens medborgare i en folkomröstning säger nej till att lägga mer pengar på fortsatt flyg, ska inte då ALLA folkvalda politiker, även Erold, respektera det, och jobba för kommunens framtid utifrån det?

 7. Leopold G

  Gå inte på propagandan om att det skulle kosta Kommunen
  30 miljoner kronor i återställning!
  Återställning är helt onödig och om man nu tvunget bestämmer så är det försvarsmaktens kostnad.
  Det har man ju redan fått bekräftat bla. i artickel i denna blaska. Tycker detta är en ful taktik faktiskt.
  Nej-sidan ska vrida ut och in på sina argument för validation men Ja-sidan behöver bara blå dunster och massa floskler från förr som inte säger ett jota, nu vill vi se JA-sidan ställa upp en korrekt ekonomisk uträkninsmodell med synergier och hela smacket!Sen kan vi börja diskutera på allvar..

 8. Kurt S

  Leopold G yrar.
  han använder samma taktik som han beskyller JA-sidan för.
  Att försvaret skulle vara ansvarig för återställning är rent nonsens.
  Dock har han rätt i att det vore bra med en bättre redovisning av argumenten för fortsatt verksamhet.

 9. Mr Cool

  Vill ni ha ett beslut som är fattat med hjärtat och inte med hjärnan så folkomrösta bara. Kreti och Pleti har inte de kunskaper som erfordras för att objektivt bedöma ekonomiska och strukturella konsekvenser samt vissa har vad jag kan se rent felaktig information. De flesta har aldrig gjort en omfattande ekonomisk kalkyl mer än egna hushållräkningar. Det är mot den bakgrunden som vi demokratiskt väljer politiker som skall företräda oss. Deras jobb är att samla information och fatta beslut utifrån fakta och visioner. Flygplatsen i Gunnarn sätter Storuman på kartan vilket badhuset inte förmår.

 10. PS

  TACK OCH GRATTIS!

  …. för dagens resultat. Så fruktansvärt skönt att se att det både lite sunt förnuft och lite civilkurage att rösta NEJ till idiotin som omger Gunnarns Flygplats och dess i mina ögon maktfullkomliga styrelse. Ni som röstade NEJ gjorde det enda rätta och för det vill nog jag oh en stor del av kommuninnevånarna tacka er för.

 11. Peter Åberg

  Till PS

  Som en av de som med visst vemod röstade nej till fortsatt flyg sedan de nya siffrorna på vad det skulle kosta att driva flyget vidare presenterats vill jag bara säga att ingen skugga skall falla över styrelsen i flygplatsbolaget.

  De har gjort ett mycket gott jobb med att försöka hitta möjligheter att öka intäkterna. Detta under mycket hård press från alla håll. De har under hård tidspress utfört de uppdrag som kommunfullmäktige gett dem. Tyvärr räckte inte tiden till för att minska kostnaderna till en nivå som kommunen skulle ha råd med i dessa kristider.

 12. Håkan Rombe

  Listor med begäran om folkomröstning. Resultatet av några spridda namnlistor under ett halvt dygn blev drygt 150 av behövliga 250 namn. Tiden var alldeles för knapp för att nå de behövliga 250 personerna. På en vecka och med lite energi hade nog 250 + 250 begärt folkomröstning. Nästan undantagslöst var det personer som ville ha slut på flygmiljonerna som skrev sina namn på listorna men begäran om folkomröstning var i sig inget ställningstagande för eller emot. Med anledning av det sagda är det ingen mening att gå vidare med namninsamling eftersom beslutet i fullmäktige är klart.

 13. PS

  Till Peter Å.

  Den bild av hur EAE har hanterat och lobbat för flygets vara eller inte vara har kanske inte varit nyanserat i media men till syvende och sist har desperatin synts tydligt sista veckan med skogsförsäljning mm… Sen vid förra mötet ni hade i fullmäktige så hade dom inte konkreta siffror om nånting överhuvudtaget. Vilket föranledde dagens möte ni hade. Jag tycker både att ditt och kommunalrådets insikt om vilket pris hela kalaset hade och att ni beslöt er för att ta detta beslut. Det ger er all heder. Sen reagerar jag på halsstarrigheten i styrelsen för fpl. Realism saknades

 14. Jimmy Lindberg

  Är det någon tyckare här som flygit från Gunnarn? Jag har flygit 1 gång, men då var det sån dimma så vi fick flyga från Lycksele flygplats istället. Och det gick bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.