Kalla. Vad säger jag nu?

Var tvungen slita mig från boken i slutskedet av loppet. Jag vidhåller min djupt kända misstänksamhet mot plötsliga prestationshöjare som tävlar sparsamt inför stora mästerskap. I detta OS saknas förstås en del plötsliga high-speeders som redan tidigare i vinter åkt fast för doping. Kalla, Haag m fl tävlar mot åkare som tidigare åkt fast för doping men som efter den löjligt korta avstängningstiden 2 år tävlar som ingenting hänt. Ett land som har en lång historia bakom sig med sensationella internationella mästerskapssegrare i längdskidåkning är Estland. Under nästan 20 år har längdskidåkare från det lilla landet tagit ett stort antal medaljer i stora mästerskap som på intet sätt motsvaras av liknande framgångar under tävlingar dess emellan. Som gubben/gumman ur lådan dyker de upp på mästerskapstävlingarna år efter år. Dopingmisstankarna har funnits hela tiden men ingen har åkt fast vad jag vet. Vilket egentligen inte säger så mycket om den förborgade verkligheten. Nu blev det inte guldmedalj för Estland den här gången tack vare Charlotte Kalla. Som åtminstone har tävlat hela vintern, till och med bara några dagar före OS. Att vinna guldmedalj i OS-längdskidåkning utan turbohjälp är en nästan övernaturlig prestation. Hon lär bli kandidat till diverse utmärkelser på de kommande idrottsgalorna, årets idrottskvinna mm. En mycket svårslagen prestation av Charlotte Kalla. Hurra!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. fjällräven

  Kanske du tänker likt så här. Bara för att det kommer duktiga idrottsmän från främmande länder så misstänker du dopingbruk och skulle de slå svenskar på upploppet så är din tro på doping ännu starkare, till och med lika starka som uttalanden Björn Ferry brukar roa sig att dölja sina egna resultat i.
  Samma tanke kan man använda som blåkopia när det gäller mångas syn på flyktingar dvs att kommer man från avlägsna länder så är man misstänk att både vara hedersmördare och våldtäcktsman.
  Är det en sådan människosyn man ska sprida för att sedan om man inte får som man vill gömma sig bakom en bok?

 2. Chaos

  Ja du! När du nu beskriver ”sensantionella” resultat i mästerskapen för de estniska skidåkarna, har jag bara 2 st funderingar: 1) esterna måste ha världens bästa dopinglabb till sitt förfogande, då dom inte åkt fast för doping nån gång, nån av dom som presterat. När det gäller Smigun-Vähi är hon ingen duvunge i skidvärlden, utan har haft en rätt så hyfsad comeback efter barnafödsel.
  2)Det kanske är dags för våra svenska skidåkare att sluta tävla så hårt inför stora skidtävlingar, såsom VM och OS.

 3. Håkan Rombe

  Ja vad ska man säga om sig själv. Jag arbetar hårt med att försöka vara så olik norska idrottskommentatorer som möjligt. I vår stuga i Skalmodal får vi bara in norsk radio. Ibland kan man höra sanslöst upphetsade referat från någon internationell stortävling. Allt kretsar omkring den egna idrottaren X och när han går i mål tror man att han vunnit. Men nix han blev 22:a man i mål. Att segraren kanske kom från Sverige får man läsa i tidningen dagen efter. Jag arbetar hårt för att begränsa min egen inbyggda nationalism. Det finns egentligen inget positivt med nationalism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.