Interpellation till fullmäktige

Jag har skrivit min första interpellation till fullmäktige denna valperiod. Om jag minns rätt. Jag tänker fråga kommunstyrelsens ordförande varför fullmäktiges beslut 23 juni 2009 att sätta igång utbyggnaden av Blåsippan med 8 platser under hösten 2009 inte finns i några budgetpapper eller planer. Att flyget i Gunnarn lever sitt eget liv oavsett vad fullmäktige tror sig ha beslutat är ju ett allmänt samtalsämne. Även när det gäller utbyggnaden av demensvården händer helt andra saker än vad fullmäktige tror sig ha beslutat. Kanske lika bra att vi har allsång på våra fullmäktigenmöten. Det blir ju ändå bara som det blir.

Det tar uppåt ett år att bygga ut demensplatserna i Stensele. Äldreberedningen talar sitt tydliga språk. Det gör även de larmrapporter om krisläget som kommit till politikerna. Uppenbarligen finns det synska personer som vet att läget på demensfronten om ett år och framöver är helt annorlunda och bättre än för närvarande.

Jag frågar.

1. Varför åtlyds inte fullmäktiges beslut juni 2009?

2. Vilken kunskap om demensläget 2011 och framåt har KS som inte andra har?

3. Är orsaken att det fattas pengar i den kommunala ekonomin och varför fattas det i så fall pengar?

Betänker man att 23 miljoner satsats på att kommunalt sponsra flygbiljetter under 1½ år för att tjäna 1 minut till Stockholm är fråga 3 mycket enkel att besvara. Kommunen är bankrutt inom 2 år.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.