Vårt statsskick väntar barn?

Eftersom det är jätteviktigt att veta vem som som så där hux flux blir vår näst-nästa statschef pågår febril verksamhet inom vår stats-TV för att upptäcka tecken på att något är på gång i någons mage. För ett par hundra år sedan pågick även tolkning av stjärnornas och planeternas förhållande till varandra för att få information om någon ny statschef i miniformat var i antågande. Jag antar att sådan informationsverksamhet fortfarande pågår i diverse veckotidningars horoskopspalter men jag har tyvärr inte haft tid att göra en specialstudie på området.

 Samma typ av verksamhet som i Sverige pågår även i Nordkoreas stats-TV med jämna mellanrum. Är någon ny liten mini-Kim Jong på gång som är predestinerad att bli den nye statschefen?

När vi nu är inne på det viktiga området odemokrati får vi väl vara tacksamma för att inte vår näste statsminister plötsligt dyker upp i paret Reinfeldts barnvagn. Fix och färdig.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.