Våldshockeyn

I snart sagt varje omgång av elitserien har vi hjärnskakningar på grund av vårdslösa tacklingar mot sargen och mot motståndarens huvud. I framtiden kommer boxare och MMA-kämpar att få sällskap av ishockeyspelare på demensboendena. I NHL har man redan förstått den dåliga PR sporten får av alla dessa ambulansutryckningar för att ta hand om medvetslösa ishockeyspelare och skärper straffen betydligt för våldsverkarna. När världens kanske bästa spelare Sidney Crosby efter snart ett år fortfarande vårdas för svår hjärnskakning förlorar hockeyn goodwill värt miljarder. I Sverige händer ingenting och hockeyns medelmåttiga vedhuggare fortsätter med sitt brutala spel match efter match utan att riskera annat än någon matchs avstängning.

Kan man i dag rekommendera barn att satsa på att bli ishockeyspelare när demensboende i förtid eller beroende av rullstol sannolikt kan bli resultatet?

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Aroon

  ja vart går gränsen? Jag har aldrig förstått skillnaden i boxning och ishockey varför boxning inte visas på bästa sändningstid som ishockey där ofta slagsmål ingår och bara för att skada varandra.

 2. Håkan Rombe

  Svar till Aroon (2011-10-07 16:58)
  Du har en poäng i följderna för inblandade. En hjärnskakning i ishockey är lika allvarlig som en hjärnskakning i boxning. Den stackars känsliga hjärnan lider pin oavsett om domaren har randig tröja eller smokingkavaj med fluga under hakan. Men det är väl som med rökning, den för tidiga döden inträffar så långt in i framtiden att berörda struntar i följderna.

 3. Ivar

  Det är flera år sedan som jag läste om en undersökning som visade att ishockey hade fler hjärnskador än amatörboxare.
  En boxare blir avstängd ett viss antal månader när han/hon åker på en knockout men en ishockey spelare får fortsätta att spela när han/hon har kvicknat till. Jag gillar inte huligansporterna ishockey och fotboll.

 4. Aroon

  Å sedan undrar man ju också hur pass viktig all sport är i förhållande till allt övrigt. NHL som finns i Canada tar upp mera plats i medier än övriga nyheter som jag anser är viktigare. Om ”Foppa” eller någon annan är duktig i landet ”over there” intresserar mig föga, jag ser hellre det satsas på människor här hemma som gör lika bra insatser men kommer i skymundan. Nä sporten tycker jag tar för mycket fokus, speciellt den internationella. Dessutom är det ju enorma summor det rör sig om. Samtitidigt påstår våra ledande politiker runt om att det råder ekonomisk kris. För vem undrar man? All heder åt ”Foppa” m fl, jag tycker bara det finns det som är lika viktigt och viktigare. Dessutom hur mycket skador har med ”Foppas” kaliber dragit på sig genom åren? Karl´n och många med honom skulle ju inte platsa en anställning inom ett vanligt yrke om man skulle titta på skadebilden bakåt i tiden. Ishockey kan för all del vara kul titta på liksom all annan sport om det håller sig inom ramen för just sport och inte präglas av våld, korruption, mygel och allt annat som inte hör till. Men det är kanske det som präglar vår tillvaro? Gilla läget helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.