Tuppkammar som nyhetsanka

Har under pågående älgjakt uppmärksammat att en stor "skandal" upptäckts. Tuppkammar används till läppförstoring. Vid närmare betraktande sönderfaller den journalistiska bedriften i två delar. 1. Tuppkammar från förhoppningsvis  dödade tuppar används som medel för läppförstoring på kvinnor. 2. Kosmetika får inte utvecklas genom djurförsök på levande djur.

Dessa saker blandas ihop av journalisten i fråga med den tydliga avsikten att den aningslöse läsaren ska luras att koppla ihop dem.  Aja baja, levande tuppar plågas för att vissa, naturligtvis suspekta företag, tillverkar och säljer skönhetsmedel och tjänar pengar.

Det är naturligtvis inget problem att läder från djur används till skor, att ull från får blir varma tröjor, att kött från slaktade kor blir mat på bordet o s v. Inte heller att tuppkammar från dödade tuppar används till det ena eller andra och att tuppens kött används i stället för att ruttna på en soptipp.

Men i disneyhjärnor är det naturligtvis alldeles oerhört! Vad jag reagerar på är hur behovet av att svälla upp läpparna uppkommer. Är det något kvasireligiöst självplågeri eller? DET vore intressant att få veta.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Kunde man inte laga sönderopererade trummhinnor med tuppkammar? Håller med dig helt klart, och jag skulle verkligen villa veta varför man ska ha en Kalle Anka näbb till mun??

 2. dkocken

  Du är tätt på,från Disney till Hollywood är det bara ett stenkast,om dessa”modeller” också har H I V då kan vi ju kalla det för dödens gap (lol)

 3. Håkan Rombe

  Jag tycker det är helt ointressant ur den döda tuppens synvinkel om dess tuppkam eller fotsporrar används till kosmetika eller pryder politiker. Det som boorde debatteras är väl varför i fridens namn vissa kvinnor känner sig tvingade att förstora sina läppar bl a med de risker det innebär. Inopererande av bröstinplantat är en annan avart som förekommer med stora risker och som orsakat hjärndöd. Hur mår den man som gav sin älskade en bröstinplantatresa i födelsepresent och får tillbaka en hjärndöd? Är inte dessa ”åtgärder” på människokroppen ett tecken på den utbredda ytligheten i vårt förhållande till varandra? Ett tecken på någon slags samhällelig hjärndöd?

 4. Aroon

  Har vi inte tillräckligt med sjukdomar där det krävs en op försöka återställa kroppen. Hur kan en fullt frisk människa vilja operara sig med risk för men resten av livet? Jag gillar inte heller ringar och kroppen täckt av tatueringar. Dessutom är det ju farligt. Någon liten tatureing eller ring eller liknande kanske är acceptabelt, men att se ut som en ”vilde” är osmakligt.
  Tack för ordet!

 5. Aroon

  Det här är ju en jättemarknad, speciellt i USA, där alla påfund föds. Somliga bra, men för det mesta mindre bra och för att inte säga vissa är förödande. Men som alltid, marknaden styr ju och genom att, i alla fall i Sverige, operationerna eller dylika ingrepp, får jag hoppas inte faller under skattebetalarnas konto, utan individen själv står för kostnaden. Så vad göra. Det är ju försent ångra sig i efterhand om ett ingrepp går snett och man kan tycka om jag har exempelvis en tunn överläpp kunde det kanske vara bättre leva med den än få hela ansiktet förstört vid ett misslyckande. Men som sagt, vem bryr sig, det är ju ett eget beslut man tar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.