Ishockey = hjärnskakning = demens

Så fortsätter de alltså, dessa anabolstinna överfall mot huvudena på motståndarlagets spelare. Hockeyn har urartat och de ansvariga slår pliktskyldigast ett slag i luften efter varje allvarlig händelse. Numera håller sig varje hockeylag i elitserien med en hjärnskakningsexpert för att få skadade spelare fit for fight så snart som möjligt. Lagen borde också anställa demensexperter eftersom flera hjärnskakningar innebär stor risk för demenssjukdomar.

Läkeprocessen för hjärnskakning tar ofta lång tid, ibland uppåt ett år, medan den ishockeyns vedhuggare som orsakat skadan får högst 3 matchers avstängning. Det är alltså ekonomiskt en bra deal att det egna lagets  vedhuggare långtidsskadar motståndarlagens toppspelare. Brynäs och andra tänkbara motståndare till Skellefteå AIK tjänar alltså oerhört på att sätta Bellemare ur spel genom överfallet.  Betalas sådant extra av arbetsgivaren?

Världens bästa spelare Sidney Crosby var borta över ett år efter överfallet mot hans huvud i NHL. Nu producerar Crosby poäng i särklass igen, men hur länge dröjer det innan han åsamkas en svår hjärnskada igen av någon träskalle som inte duger till att producera poäng?

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. DKockens hörna

  Lägg ner altt som heter ishockey fram till dess at dom får ordning på sporten! just nu är det nära på legaliserad misshandel av kolleger.
  Pengar har ett eget språk,tyvärr.
  Var det bättra för?? njae- i vissa fall var det,tycker jag.
  Vart blev tävlandet av? nu för tiden rör det sig enbart om pengar-uttdelning-småfusk med kommunala medler,ock skattesmarta undvikningsmanöver.
  Sport som AB på mindre orter är bara blännvärk som inte håller.
  Jämför med flygfältet ,ser bra ut på papperet,men är som att kissa i byxan ,värmer en liten stund,ock kassan är tom.
  Du som kan räkna: en 25 åring som hamnar på sjukan med hjärnskada,o aldrig mera kommer i jobb,vad koster det?
  själva utgiften till personen-mistat skatteintäkt o säkert lite till.

 2. Håkan Rombe

  Svar till GEA (2013-03-14 12:11)
  Idrottsarenorna är ju nästan befriade från den lagbok som vi andra måste leva efter. Visst är det solklar avsiktlig misshandel! Och detta är inget ovanligt i ishockey, snarare något som händer i nästan varje match. I NHL drog ägarna öronen åt sig häromåret när sponsorerna tyckte att måttet var rågat med alla hjärnskakningar. Publiken minskade o s v. De tog s k krafttag mot våld mot huvudet och införde avstängningar som vad jag förstår är minst dubbelt så långa som i Sverige. Frågan är om kommunerna som i Leksand ska stödja sådan verksamhet som ishockey med all dess våldsförhärligande.

 3. Håkan Rombe

  Svar till DKockens hörna (2013-03-13 15:17)
  Det finns många f d ishockeyspelare som är hjärnskadade för livet. Klubbarna anställer några av dem som ”materialare” och liknande. En del hamnar som boxarna Muhammad Ali och Ingo på demensboenden. Sådär 900 000 per år i vårdkostnader. Här har vi bara sett början inom hockeyvärlden. På 1950-talet spelade man barhuvade inom hockeyn och jag hörde aldrig talas om några hjärnskakningar. Det fanns inte anabola steroider heller som befrämjar hänsynslöst beteende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.