Conchita Wurst

Ser ej på den här festivalen men detta år blev den mycket intressant för mig i efterhand. En transvestit, en hen, vann övertygande. Hen vann inte enligt ländernas jurys men vann överlägset enligt tittarnas röster. Den homofobe Putins kungarike Ryssland gillade segrarens uppenbarelse men den homofobe Putin själv måste ha fått skrämselhicka över att Conchita Wurst blev så omtyckt av det ryska folket. Nu har homofoba politiska ledare, homofoba stater, homofoba politiska partier, homofoba religiösa samfund och homofoba människor fått sig en välbehövlig kalldusch för sin vedervärdiga och hedenhösa människosyn.

En del av publiken i Köpenhamn bar sig dumt åt genom att enligt uppgift bua åt de ryska artisterna. Om artisterna var homofoba var det OK men sannolikt var de ryska artisterna anständiga människor som inte delar Putins hemska människosyn. Kontraproduktivt beteende.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Tom Neuwirth heter han egentligen. Han är inte en transvestit, han är en dragqueen. Det är en skillnad mellan dessa två. När han klär sig rollen som Conchita föredrar han kvinnliga pronomen, dvs att kallas för hon, inte hen. Hen använder man om människor som själva föredrar det och som ser sig som varken man eller kvinna. Tom är man, Conchita är kvinna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.