Omskärelse fortsätter

”Alla har rätt till sin egen kropp” säger Fredrik Reinfeldt angående de avslöjade övergreppen mot 60 flickor. Ordet ”alla” har inget undantag vilket blir ett problem för regering och riksdag  när vi blandar in pojkarna i diskussionen. Integrationsministern Ullenhag undviker ordet ”alla” när han fördömer omskärelsen av 60 flickor som blivit en världsnyhet. Det är smart av Ullenhag för det är bara ett år sedan han försvarade omskärelse av veckogamla pojkar.  Omskärelse, att med kniven ge sig på värnlösa barn som led i en religiös och kulturell ritual, är en barbarisk sedvänja som har sina rötter tusentals år tillbaka i tiden. Det spelar ingen roll om ritualen består av liten eller omfattande omskärning. Ett övergrepp är ett övergrepp och därför välkomnas Reinfeldts ord ”alla” vilket naturligtvis även inkluderar gossar.  Varför omskärelse av pojkar är så omhuldad av ”Stureplansfolkpartister” är en fråga som kräver ett svar.

Det är bara tusen år sedan tonårsflickor offrades till gudarna i Sydamerika och sedan har vi Abraham som förklarade sig villig att offra sin son till gud. Det senare anses väl fortfarande som bevis på äkta och hängiven tro. Vi borde i Sverige förbjuda alla ritualer som innebär kränkning av barnens (även pojkarnas)  rättigheter.

http://www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-alla-har-ratt-till-sin-egen-kropp/