Eftersupningsteorin är galenskap

Hur kan domstolar gång på gång gå på eftersupningsförsvar. Det är hur uppenbart som helst att det är lögner för att klara sig undan ansvar. Nu har t ex Per Gahrton f d språkrör åkt dit igen efter att ha kört i diket och haft promillehalt nästan 1,7. Han säger att han efter dikeskörningen behövde styrka sig ur medhavd vinflaska som han hade i en plastpåse tillsammans med 1 liter mjölk. Varför inte styrka sig med mjölken??? Mjölken har säkert mer stärkande verkan än vin på 13 %. Garhrton har enligt media några åtal för tidigare fyllekörningar och senaste gången blev han frikänd p g a påstådd eftersupning.

De här eftersupningsdomarna urholkar människornas förtroende för rättsväsendet. En rattfyllodom innebär inte bara att samhället markerar mot det allvarliga brottet som sådant utan vårdande insatser sätts också in för att hjälpa brottslingen ur beroendet. Den som blir friad p g a nödlögnerna kan segla vidare mot Systembolaget på en gång.

Det är ganska enkelt i normalfallet. Den promilleertappade bilist som påstår sig supa efter att ha kört i diket eller ännu värre kört ihjäl någon skall dömas för rattfylleri mm utan minsta prut. Eftersupningsbilister saknar all  (=100%) trovärdighet i allmänhetens ögon! De ska helt enkelt inte ha körkort!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.