80km/tim katastrof för kommunalråd?

Trafikverkets beslut att sänka hastighetsgränserna på ett mindre antal 90-vägar till 80 km/tim har fått ett antal kommunalråd (övervägande män)  att larma om stora svårigheter för näringslivet. Och förstås för alla kommunalråd och ombudsmän som är ute på vägarna och som riskerar att förlora körkortet! Detta problem förefaller delvis vara en centerpartifråga i allians med socialdemokraterna när man läser om överklagningarna av Trafikverkets beslut. Överklagningarna är trams eftersom hastighetsgränser på vissa vägar inte är en regeringsfråga.

Det påminner mig om det centerpartistiska kommunalråd som förlorade körkortet för att ha kört för fort i Skarvsjöby för många år sedan. Han motiverade att han kört klart över 80 km/tim, där det var 50 km, med att han inte uppmärksammat skylten eftersom han pratade med sin medpassagerare. Han intygade själv i tingsrätten att han var en mycket säker chaufför! Den offentligt tillkännagivna självöverskattningen hjälpte inte.

De sänkta hastighetsgränserna beror på antalet döda och svårt skadade människor på ett begränsat antal vägar i väntan på att ombyggnad av dessa vägar till högre standard kan genomföras. Dessa högljutt klagande kommunalråd borde förklara för menigheten vilka motiv som finns för att strunta i det antal döda och svårt skadade människor som blir den logiska följden av överklagningen. Om detta är kommunalråden helt tysta!

Tidsförlusten av att köra 80 i stället för 90 är ytterst marginell eftersom man sällan kan utnyttja maxhastigheten hela sträckan p g a trafiksituationen, sträckor med lägre hastighet, hamna bakom långtradare  mm mm.

Man kan lämna sänghalmen 5 minuter tidigare så är problemet löst. Överklagandet är helt i klass med vad tangentbordsforskarna på sociala medier brukar prestera. D v s vetenskapsförnekelse!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.