Försvarsviljan i Tornedalen

Den här historien som jag fräckt lånar från Facebook skulle kunna vara sann enligt mina egna erfarenheter från 1960-talet och framåt. Även i byar med många VPK:are fanns en stark försvarsvilja och hjälpsamhet mot Försvarsmakten.

Historien handlar om ett älgjaktlag i Tornedalen som brukade ta emot ett par gästjägare. Sålunda anlände ett par gästjägare från huvudstaden klädda i franska jaktkläder av senaste snitt och med jaktvapen som kostar minst 50 000 kr. En nestor i jaktlaget kom klädd i vadmal och hade en gammal studsare med öppna riktmedel. Stockholmarna blev nyfikna på bössan och frågade om de inristade strecken i kolven avsåg antalet fällda älgar. Nä antal ryssar, svarade den gamle mannen!

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Gunnar. F.

    Man skulle nästan kunna tro att det var C-O Nilsson som var där……!
    Vidare 50 000 kg som du tror att gevären kostade….50 000kg vadå?
    Krita eller älghårstrån eller nåt annat billigt, vad 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.