Putin sjuk?

Enligt en landsflyktig rysk oppositionspolitiker, Dmitrij Gudkov, som intervjuats i en oberoende rysk TV-kanal var Putins tal inför invasionen en underlig föreställning vilket många andra vittnat om inklusive undertecknad. Jag tyckte han såg sjuklig ut jämfört med tidigare framträdanden. Han hoppade från det ena till det andra, svamlade osammanhängande och betedde sig väldigt aggressivt och saknade empati och förståelse för den död och förstörelse som angreppet skulle orsaka. Han hotade dessutom indirekt med kärnvapenangrepp på ”väst” vilket är fullständigt makalöst av ledaren för ett land.

Innan framträdandet i TV hade Putler talat inför Rysslands säkerhetsråd och från det framträdandet rapporteras om samma sjukliga okänslighet, aggressivitet och svamlande i historiebeskrivningen.

Putins beteende, tror Gudkov, beror på Aspergers funktionsnedsättning vilket i kombination med aggressivitet kan förklara hans nonchalans och okänslighet inför följderna av ett angreppskrig på en stor och folkrik nation. Pentagons experter har också kommit fram till diagnosen Aspergers år 2008 och år 2015 så det är inget nytt. En annan teori om Putins förändrade och sjukliga utseende är att han påverkas av starka mediciner mot t ex Parkinsons sjukdom. Putins hat och aggressivitet förklarar hans okontrollerade beteende. Han är lika empatisk som en skallerorm vilket kanske är passande för en KGB-officer men ej för en president med avfyrningsknappen till kärnvapen!

Mordet på Litvinenko i London 2007 hamnar i ny dager. Ämnet Polonium plågade livet ur Litvinenko under ett långt utdraget förlopp på 3 veckor. En brittisk domstol ansåg att Putin måste ha godkänt det vidriga mordet.

Frågan är hur ett sådant skadedjur som Putin ska kunna avsättas med tanke på vilket lidande han orsakar och att han har röda knappen till kärnvapnen. Kanske Lavrov som är stor och stark kan dra i väg belätet Putin till sluten psykiatrisk anstalt och blåsa av massmordet i Ukraina! Något måste göras och det är bara ryssarna själva som kan göra det! Kanske KGB-grabbarna som utförde mordet på Litvinenko har lite Polonium kvar och kan bjuda Putler på en tekopp?

Etiketter: , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

  1. Ing

    Han är nog inte frisk. Han ser trött och uppsvullen ut i ansiktet. Kanske från någon medicin. Det har också talats om att han har Parkinsons sjukdom och får medicin som ger problem. Hur som helst är han en manipulativ och paranoid person med 2500 livvakter i 4 ringar runt honom. Det är inte bara covid-19 han är rädd för.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Har samma uppfattning. Något måste ha hänt med hans hälsa för han uppför sig inte och ser inte ut som han brukar. Hans enda chans att överleva är att klamra sig fast vid diktatorisk makt tills han kan dö en naturlig död. Det har ju genom historien varit despoters självförvållade förbannelse.

  2. Gunnar F.

    Dimitrij Gudkov oppositionspolitiker på landsflykt uttalar sig om Putins hälsotillstånd,,, ookeej.
    Pentagons experter (demokrater förmodligen) ställer diagnos på Putin,,,jaahaa.
    Vidare så är du väll medveten om att du förordar mord på Putin, på samma sätt som du så skarpt fördömer, alltså med polonium.
    Därmed spelar du i samma liga som den du kallar Putler,,, vad skall man säga,,, hyckleri är det första jag kommer att tänka på!
    Vidare så verkar du ha inside information som sträcker sig djupare än Storbritannien och övriga näst intill världen, -tänker på KGB grabbarna-,,,imponerande måste jag säga!
    Jag stannar där så länge!

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Putin har flera mord på sitt samvete och lever naturligtvis farligt. Det finns många liknande fall i världshistorien. Jag antar att du föredrar diktaturer framför demokratier av västerländskt snitt. Har jag fel?

      • Gunnar F.

        Jag föredrar nog helst demokrati av Schweizisk snitt, inte en demokratur av (S)venskt snitt, så det blir svårt att säga att jag föredrar demokrati av västerländskt snitt för den ter sig i så olika skepnader.
        Men en diktatur med en sund och folklig diktator skulle också kunna funka, hellre det än skendemokrati där man inte riktigt vet om valresultatet är utfallet av folkets vilja, exempelvis minoritetsregeringen Löfven och hans olika allt för makten konstruktioner med allt vad det innebar.

  3. brorson

    Jojo, sovjetpsykiatrin (sjukförklaring av meningsmotståndare) var en specialitet, som utvecklades under Chrustjevtiden av en psykiaitripofessor i Umeå som ett gemensamt forskningsprojekt med sovjetiska kollegor. Trodde inte du skulle tro på denna kommunistiska pseudovetenskap. Men nu har du själv agerat sovjetpsykiater med stöd av ” en landsflyktig rysk oppositionspolitiker”, som ställt diagnos på samma amatörmässiga sätt. Se upp så inte du själv blir sjukförklarad av någon som inte håller med dig,

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Nu är inte Putin en meningsmotståndare jag aktivt diskuterar med utan en diktator som numera samlat all makt i sin hand. Hans tal inför nationen när angreppet på Ukraina inletts var ett virrvarr av hat och t o m indirekta hot att ta till kärnvapen. Hans meningsmotståndare sätts i fängelse eller avlivas när de hotar hans makt.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Du har rätt i att det inte är en sjukdom utan en funktionsnedsättning. Jag skrev väl också att Aspergers oftast inte är något problem och i många fall kan vara en styrka. Om man som Putin dessutom är aggressiv och hatisk kan det det nog vara ett problem när han har diktatorisk makt och förfogar över massor av krigsleksaker inklusive en enorm kärnvapenarsenal.

      • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

        Jag har ändrat lite i inlägget. Problemet var att mina källor, t ex Pentagon, använde uttrycket ”sjukdom” medan det i Sverige är väl minst 30 år sedan vi övergick till begreppet funktionsnedsättning. Tack för ditt påpekande!

    • Carro

      Aspbergers är en neuroosykiatrisk sjukdom(autism) som orsakar funktionsnedsättningar. Personer med aspbergers gar en nedsatt förmåga att flrstå andras kännslor och det sociala samspelet ,so jo deras empatiska förmåga är påverkad . Det är ftämre delen av hjärnan som är drabvad dom vid frontallobsdemens som också orsakar liknande symptom när det gäller empati .

      • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

        Jag håller med! Det är svårt att skriva om detta när man ska citera t ex ur Pentagons diagnoser. Jag är inte nöjd med hur det blev. Jag tackar för synpunkterna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.