Lavrov är desperat

Många tecken tyder på att Putin med kompisgäng börjar bli desperata. Utrikesminister Lavrov anklagar nu ”väst” för att ha startat det totala kriget vilket ju är nonsens. Lavrov hänvisar huvudsakligen till sanktionerna för ”väst” har ju inga militära förband utanför NATO:s gränser. Med det ”totala kriget” menas det som Tyskland startade mot Storbritannien 1940 med bl a terrorbombning av London med tiotusentals dödsoffer.

I detta fall är det Putin som startat det totala kriget mot Ukraina där stora städer förvandlas till grushögar genom terrorbombning och missilangrepp. Förhållandet att fria demokratiska stater säljer eller ger vapen och ammunition till Ukraina innebär inte att de är krigförande! Rysslands anfallskrig har misslyckats trots att ingen NATO-soldat satt sin fot i Ukraina. Rysslands förluster i soldater och materiel är enorma. Om vi antar att antalet dödade ryska militärer är 10 000 kan man räkna med att 10 000 har invalidiserande skador och 10 000 har svåra skador som fordrar lång sjukvård. Det är alltså förluster på totalt 30 000 stridande som Ryssland förlorat hittills. Räknar vi med att den totala anfallande styrkan var t ex 120 000 har Putin tappat en fjärdedel av personalstyrkan. Antalet befäl från överste och uppåt som dödats är 15, varav en generallöjtnant och flera generalmajorer. Putin är en pajas som ”härförare” och ”krigshjälte”. Nu rekryterar Putin ökända soldater från Syrien. Dessa kommer antagligen att få ångra sitt yrkesval.

Det ser alltså ut som Putin kommer att få krypa till korset och utrymma Ukraina om han vill undvika att bli avsatt. Förhoppningsvis, för det ryska folket, blir Putin avsatt och en ny konstitution utformas som säkerställer att sådana idioter och internationella gangstrar som Putin inte kan tillskansa sig total makt någon fler gång.

Det finns naturligtvis varianter på slutet för Putin som är tristare för både Putin och omvärlden.

Tillägg kl 1800. Lavrovs uttalande och ett uttalande från Putins Försvarsdepartement att målet med ”specialoperationen” är uppnått, som uppges bestå av Donbass ”befrielse” tyder på att Ryssland inser att de förlorat och att nu gäller det att rädda ansiktet. Målet att erövra Donbass blir ingen lätt nöt heller eftersom ”väst” och Ukraina inte ger bort något till vargarna.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. brorson

    Var det inte du som hoppades att Putin skulle ”avsättas” (mördas) och ersättas av Lavrov? Kan man rättfärdiga mord på politiker i andra länder, sedan två svenska ministrar har blivit mördade? Veckan innan Palme mördades var en hatartikel mot honom införd i Svenska Dagbladet (M), vilken anses ha inspirerat mördaren. Ditt påstående att ”väst” inte har några militära förband utanför Nato:s gränser är grundfalskt, Visserligen har Nato nyligen lämnat Afghanistan, men Irak?

    Uppgifterna från den ukrainska sidan om ryska förluster är inte tillförlitliga. Man visar bilder på sovjettillverkade stridsvagnar och påstår att de är ryska.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      NATO har utfört många operationer under FN-flagg, vilka har jag inga aktuella uppgifter på. Nu menade jag att NATO har respekterat regeln att inte gå till angrepp utanför NATO-ländernas territorier i aktuell konflikt. Jag vet förstås inte exakt antal döda soldater men man kan använda tumregeln att på antalet döda kan man lägga till lika många invalider och lika många svårt skadade som kan rehabiliteras. Det förekommer olika uppgifter om antalet döda soldater och så är det alltid när kriget pågår. Klart är dock att förlusterna har försvagat Rysslands stridsförmåga avsevärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.