Panik i Kreml

Utrikesminister Lavrov hotar med världskrig och Putin biter sig oupphörligt i underläppen. Lavrov anklagar USA och NATO för att delta i kriget på Ukrainas sida, eller agera mot den ”speciella operationen” som det ryska anfallskriget benämns i Kreml. Problemet för krigsherrarna i Kreml är att ”den speciella operationen” hittills har misslyckats och ”segerdagen” 9 maj närmar sig med stormsteg. Vad ska Putin och Lavrov visa upp 9 maj? Naturligtvis stridsvagnar, missiler, atombomber och vätebomber. Men sedan? Jättebilder på sönderbombade städer i Ukraina? Jättebilder på den sänkta robotkryssaren ”Moskva”? Jättebilder på rostiga stridsvagnsvrak? Namnlistor på alla tusentals stupade ryska unga män?

Klart att paniken närmar sig kokpunkten hos Putler och hans krigsherrar. Bara 13 dagar kvar till segerdagen och nedräkningen pågår för fullt. Ryssarna har förlorat freden, kriget, frihet, demokrati och det lilla välstånd som eventuellt fanns och värre blir det. Putin tuggar på och snart är väl underläppen helt förbrukad. Han kanske måste gömma sig 9 maj?

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

 1. Gunnar F.

  Nu har vi ju inte sett slutet på detta krig ännu.
  Kan mycket väl bli så att väst går som förlorare ur detta, definitivt Ukraina.
  Här i väst stiger priserna, det kan bli matbrist, energibrist av stora mått etc.
  Medan i Ryssland står sig rubel fortfarande, Rysslands har vägarna öppna till Kina, ingår numera i Kinas betalningssystem, har jättelika depåer av kinesiska statsobligationer…..! Sanktionerna biter inte särskilt på staten Ryssland heller.
  Sponsringen av väst till Ukraina kan bli ett Magplask för väst utan dess like!
  Så jag skulle nog vara lite försiktig till att döma ut Putin till förlorare än så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.