Nordkorea varnar Sverige

Nordkorea fördömer Sverige och Finland för de pågående processerna att söka Natomedlemskap. Nordkorea anser att svensk-finskt medlemskap skulle förvärra den militära situationen i Östersjöområdet. NATO:s gemensamma försvarsgarantier förbättrar väsentligt Sveriges och Finlands säkerhet så det kan ju inte vara det som Nordkorea avser. Nej Nordkoreas bekymmer är att vårt medlemskap minskar Putins och Kremls handlingsutrymme och möjligheter att göra Finland och Sverige till lydriken.

Jag vill i detta sammanhang föreslå att Nordkorea betalar sin skuld på drygt 3 miljarder till Sveriges skattebetalare, som avser betalning för gruvutrustning och 1000 Volvobilar som Sverige sålde 1973, innan de öppnar limpklyven och kritiserar oss!

Annars har jag den senaste veckan unnat mig tid att studera den svenska NATO-debatten och att läsa böcker. Socialdemokraterna har lagt upp en plan med information till parti och riksdagsgrupp och därefter sker diskussion och beslut om att tillsammans med Finland söka medlemskap i NATO. Det är regeringens plan som statsministern står bakom. Jag är då ytterligt förvånad över att kvinnoförbundet under ledning av dess ordförande Annika Strandhäll FÖRE den annonserade informationen, diskussionen och beslutet i partiet går ut offentligt och deklarerar att kvinnoförbundet är emot NATO-medlemskap. Vore det någon j–a ordning i partiet borde kvinnoförbundet och dess ordförande ha väntat tills partiledningen lagt fram tillgänglig information om vad som talar för och emot ansökan om att tillsammans med Finland gå med i NATO och att därefter fatta partiets beslut. Med tanke på Annika Strandhälls tidigare eskapader med ärenden hos kronofogden och huxflux-avskedande av en generaldirektör undrar jag över hur det är ställt. Jag kommer i sammanhanget att tänka på Mona Sahlins liknande problem med Toblerone, obetalda parkeringsböter, kronofogden mm. Haveriet med partiordföranden Håkan Juholt inte att förglömma, men i det fallet var inte kronofogden inblandad. Vet inte om socialdemokraterna bara haft otur eller om det finns något strukturellt problem i partiet. Alla partier råkar förr eller senare ut för besvärande händelser.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

 1. brorson

  När Nordkorea varnar Sverige för att gå med i Nato, är det ett starkt skäl för Sverige att inte gå med i Nato. !!????!! När Nordkorea vill något, är det ett så starkt skäl att göra tvärtemot så många gånger om,. så att man roterar flera varv och inte vet åt vilket håll man har ansiktet, när det slutar.

  Om Nordkorea seriöst menar att vi inte bör gå med i Nato, kan ju Nordkorea visa detta genom att betala den enorma skulden till Sverige, som vi i så fall kan använda till att rusta upp vårt försvar, så att vi klarar oss utan Nato. Varför inte betala skulden i form av krigsmateriel, som har tillverkats i Nordkorean. Vi kan säga Nej tack till Natos ”kärnvapenparaply”, eftersom vi i det läget kommer att ha egna kärnvapen.

  För övrigt finns ingen svensk lag, som förbjuder utplacering av kärnvapen någonstans i Sverige. Däremot finns en lag, som förbjuder nya kärnkraftverk i Sverige, utom på just de tre platser där det finns kärnkraftverk, och där får inte finnas mer än tio reaktorer sammanlagt. Regeringen visade för några år sedan tydligt sin ovilja att stifta en lag mot utplacering av kärnvapen i Sverige, när regeringen sa Nej till förslaget om en kärnvapenfri zon i Europa.

  Jag tror att du, Håkan Rombe, vill gå med i ett Nato, som inte längre finns, när du tror att Sverige kan säga nej till amerikanska kärnvapen på svensk mark. Norge lyckade säga nej, men det var för sjuttio år sedan. Och varför skulle USA placera kärnvapen på en norska atlantkusten, om man får tillgång till den svenska östersjökusten? Det gäller ju att komma nära anfallsmålet, så att det angripna landet inte har tillräcklig förvarningstid, för att skjuta ner fiendens kärnvapenmissiler.

  Det är ju f.ö. av den orsaken som Ryssland har sålt sina hangarfartyg (havens dinosaurier) och byggt ut sin flotta av kärnvapenbestyckade ubåtar, som kan ligga gömda i ett helt år under nordpolens is i närheten av USA (Alaska) och Canada. Och nu har ju krigspresidenten Biden snuvat en order på konventionella ubåtar till Australien. Ordern har i stället gått till Storbritannien och avser atomubåtar, som ska sättas in mot Kina. Varför glöms alltid den ostasiatiska motsvarigheten till Nato?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.