Putler Jugend

Rysslands utbildningsminister har proklamerat att Ryssland kommer att införa militär utbildning som ämne i skolan. Minst 140 timmar kommer det att handla om vilket motsvarar minst 3 lektionstimmar per vecka under ett läsår. I detta fall handlar beslutet knappast om någon solokörning av skolministern utan diktatorn Putin är säkert synnerligen inblandad, kanske initiativtagaren. I Kina under Mao Tse Tungs kulturrevolution tränade skoleleverna krig med trägevär och under krigiska rop om jag minns rätt. Man ska börja tidigt med att skola in barn i krigets fröjder i diktaturer vilket också Adolf Hitler förstod när han bildade ungdomsorganisationen Hitler Jugend. I krigets slutskede offrade Hitler pojkar i nedre tonåren som slaktboskap i ett sedan länge förlorat krig. I Eritrea tillämpas militär disciplin i skolorna med uppställning utanför skolan klassvis i raka led för att sjunga nationalsången och bevittna hissningen av landets fana. Sedan marscherar klasserna in i sina klassrum under tystnad och andakt.

Av någon orsak tycks det uteslutande handla om diktaturer när denna krigiskhet i skolorna och annan samhällelig ungdomsverksamhet förekommer. Jag är knappast rädd för att något liknande som jag här relaterat kommer att föreslås i Sveriges Riksdag...

Med tanke på dagarnas G20-möte på Bali drömmer jag mig tillbaka några årtionden när den kärleksfulla låten "Det var på Bali vi mötte varandra...." var slagdänga i musikradion. Under Kalla Kriget! Putin är inte där utan skickar utrikesministern Lavrov. Säkrast så. För Putin, som nog nu börjar vara rejält rädd för en "palatsrevolution".

Etiketter: , , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. GF.

    Nu ska det ju sägas, att även Ukraina har sina ’summer camps’, där Banderistas-(avfällingar till den ukrainska (österrikiska) ultra natioalisten el. om du vill nazisten under o efter vk2 Stephan Bandera) -utbildat 10 000 tals ungdomar under en längre tid till neonazistska soldater för Azovbataljonen, som Zelensky införlivade i den ukrainska armén, just dessa som dödat >14000 st. kvarvarande etniska ryssar i Ukraina.
    (20% av Ukrainas befolkning är etniska ryssar, 50% av Ukrainas befolkning har ryska som modersmål.)
    Till detta kan läggas att, zelensky nu har namngett vägen fram till minnesmonumentet Babi Yar, till ”Stephan Bandera vägen”, Stephan Bandera en av världens största krigsförbrytare, det säger en del om zelensky och hans entuarage!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.