Putins problem växer

G20-mötet i Brisbane Australien i nov 2014 blev ingen höjdare för skolgårdsslagskämpen Putler. Han anlände i stor stil med 4 st krigsfartyg som ankrade strax utanför Australiens territorialgräns vilket var uppseendeväckande uppkäftigt och som fick Australiens regering att ilskna till. Det var bara drygt 3 månader sedan en rysk missil träffat passagerarplanet MH17 över Ukraina och 298 passagerare, män, kvinnor och barn regnade ner över Ukrainas jord. Innan detta hände hade Putler annekterat Krimhalvön i februari 2014. Ryssland hade också startat ett hybridkrig mot Ukrainas östra provinser med anonyma ”gröna gubbar”. Kanadas premiärminister Steve Harper sade vid hälsningen att ”jag antar att jag måste skaka din hand, men jag har bara en sak att säga dig, du måste ut ur Ukraina. Obama sa också till Putin att ”aggressionen mot Ukraina är motbjudande och ett hot mot världen”. Vid den obligatoriska bildtagningen placerades Putin på ytterkanten vilket i och för sig motsvarar Rysslands ekonomiska styrka i världssamfundet. Giftmördaren fick det alltså hett om öronen. Han åkte också hem till Kreml innan G20-mötet var slut och tog krigsfartygen med sig. Kanske världens mest osmarta sätt för en regeringschef att resa med hänsyn till klimatet.

Hur ser då Rysslands ”storhet” ut om vi tittar på andel av BNP, vilket i stort sett motsvarar landets ekonomiska styrka. Siffrorna i biljoner USD år 2021.
USA 23
Kina 17,7
(EU 17)
Japan 5
Tyskland 4,3
Storbritannien 3,2
Indien 3,2
Frankrike 3,0
Italien 2,1
Canada 2,0
Ryssland 1,8
Brasilien 1,6
Australien 1,6 o s v
BNP kan mätas på olika sätt men i stort sett kan vi lita på relationerna mellan länderna. Ryssland har inte mycket att skryta med undantagandes antalet atombomber, vätebomber, bombplan och stridsvagnar. Samma gäller andelen av befolkningen som har utedass och lever i trångboddhet. Ryssland är ett mycket fattigt land när det gäller levnadsstandard för befolkningen. Den som kommer ihåg kommunismens fall 1989-90 och hur det såg ut i den del av Karelen som stulits från Finland under ww2 kunde dra sina slutsatser. I Öst-Karelen såg det ut som om tiden stått stilla i 45 år. Kacklande höns som sprang runt förfallna hus som inte sett målarfärg på 45 år. Denna typ av ”levnadsstandard” vill Putler nu lyckliggöra Ukraina, Georgien m fl med!

Medborgarna matas med myter om Rysslands ”storhet” och ”rätt” att med religiösa förtecken dominera omgivande länder som befriade sig från Sovjetunionens tvångströjor kring 1990. Precis samma galna idé som Adolf Hitler hade om ”lebensraum” och den germanska rasens rätt att skapa ett antal ”lydriken” runt Tyskland.

Nu graderas stödet till Ukraina upp med ännu mer sofistikerade vapen vilket kan medföra att Ukraina tar tillbaka de territorier som Putler olagligen annekterat. Det är bara att titta på de ekonomiska styrkeförhållandena enligt tabellen ovan så förstår man vartåt det barkar för den lille giftmördaren Putin. Övervikten för ”väst” när det gäller produktionsförmåga är enorm precis som den var i slutet av ww2. Av någon anledning återfinns hög levnadsstandard för befolkningen i demokratiska länder. Demokratin kanske är anledningen!

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. brorson

  Vad jag minns annekterades Krimhalvön av de ”gröna gubbarna”, men ingen del av östra Ukraina. som kort därefter utropades som suveräna ”folkrepubliker” efter ett uppror av lokala aktivister mot
  den *”västvänlika” oligarkregimen i Kiev.Som svarade med urskillningslös artilleribeskjutning mot bostadshus i utbrytarrepublikerna, med tusentals dödsoffer som följd, Jag känner inte till om även ukrainskt stridsflyg deltog i angreppen mot folkrepublikerna. Men om så skedde, är det väl inte förvånande om ett oanmält utländsk passagerarflygplan sköts ner av utbrytar-republikernas luftvärn? Jag har sett ”bildbevis” på ett ryskt missilfordon, som enligt bildtexten hade parkerats vid en bensinstationn i östra Ukraina på väg hem till Ryssland efter nedskjutningen. Jag kan naturligtvis inte avgöra om denna bild bevisar det som påstås. är en propagandalögn från Nato-landet, som flygplanet kommit från. Utbrytarrepublikerna erkänds av Ryssland, genom beslut av duman, först i februari 2022 och annekterades som en del av Ryssland först ett par månader därefter.

  Mina källor är svenska main stream-media, SVT, SvD och Expressen. som nu totalt har ändrat historieskrivningen i jämförelse med vad de rapporterade då. Jag lyckades under 2014 endast två gånger logga in på en rysk nyhetskanal, som dock inte rapporterade någonting från Ukraina, utan bara hur bra SD i Sverige är. Sedan dess har jag inte gjort några försök att logga in på någon rysk kanal, utan har bara sett snuttifierade blänkare om den ryska inställningen på de svenska medierna, som har presenterat de starkt förkortade inslagen som ”Rysslands lögner”. Samma självcensur av medierna här som där?

  Vad Obama har sagt, kan man inte fästa något avseende vid, eftersom han själv är en krigsförbrytare, exempelvis genom drönarkriget mot påstådda talibaner (flyktingar från Afghanistan) i Wasiristan i västra Pakistan.

  • brorson

   Förtydligande: Jag kan naturligtvis inte avgöra om denna bild bevisar det som påstås, .ELLER är en propagandalögn från Nato-landet, som flygplanet kommit från.

 2. GF.

  Om man tänker på vad Obama ”uträttade” under sin korta tid i jämförelse med Putin, så blir hans- Obamas -historia något att skickas på historiens skräphög!
  Du har dina favoriter, med skygglappar på.
  Verkar också som tyskarna pga anledning satt ner klackarna vad gäller export av Leopard tanks från vilket annat land som helst, de godkänner helt enkelt inte det som tillverkare av tanksen, vilket är bra!
  Men NATO landet Polen vill ju så klart exportera tanksen…trots att Tyskland inte vill exportera…
  Så blir det ett vk3, så kan man inte skylla på Tyskland den här gången, att man gjorde det förra gången kan det ju tyckas lite om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.